ZAGREB

Jestive šalice za kavu na letovima kompanije Air New Zealand

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Putnici na letovima kompanije Air New Zealand uskoro će dobiti mogućnost da svoju kavu popiju, a zatim šalicu i pojedu, a riječ je o eksperimetalnom projektu potaknutom sviješću za brigu o okolišu. 

Zrakoplovna tvrtka svake godine posluži 8 milijuna šalica za kavu i odlučila je u suradnji s tvrtkom Twiice posluživati kavu u keksima s okusom vanilije koji će biti nepropusni za tekućinu i naravno oblikovani u šalice.  

Na taj korak kompanije ja potaknuta brigom za okoliš i nastojanjem da izbaci iz upotrebe jednokratne šalice za kavu kojih milijarde svake godine završavaju u otpadu.

Novozeladnska zrakoplovna kompanija zapravo je već učinila važan korak jer kavu poslužuje u biorazgadivim šalicama, ali želi učiniti više i potpuno izbjeći odlaganje. 

“Jestive šalice velik su hit za potrošače koji su ih imali prilike iskusiti (i okusiti), a mi se njima već služimo kao zdjelicama za serviranje deserta", rekla je Nicki Chave iz zrakoplovne kompanije.

Jamie Cashmore iz tvrtke Twiice koja proizvodi jestive šalice nada se da će njihov proizvod pokazati da je ambalaža blaga prema okolišu stvarno moguća. 

Šalice su osmislili otac i sin Jamie i Stephen Cashmore i za sada ih izrađuju ručno.  

Međutim, jestivo posuđe nije pogodno za sve jer sadrži jaja i gluten, pa  Twiice sada već radi na razvoju inačice bez glutena. 

Zasad je projekt u eksperimentalnoj fazi i ako zaživi postat će dugoročan i održiv. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini