ZAGREB

Hrvatska zajednica inovatora dodijelila nagrade za „Inovaciju godine 2022.“

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska zajednica inovatora dodijelila nagradu za „Inovaciju godine 2022“ u kategoriji malog i srednjeg gospodarskog subjekta Frani i Tomislavu Pokrajčić iz tvrtka JEL-TOM d.o.o. za inovaciju „Razbijač valova“.

„Inovaciju godine 2022“ u kategoriji javnih ustanova osvojio Mark Liker sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu za inovaciju „Multikanalna baza podataka za analizu globalnih kinematskih uzoraka u govoru – KROKO“.

Predsjednik Hrvatske zajednice inovatora Miljenko Šimpraga, čestitavši nagrađenima, istaknuo je da se nagrada „Inovacija godine“ dodjeljuje za komercijalizirane inovacije koje promiču inovatorstvo te utječu na podizanje inovativnosti i konkurentnosti gospodarstva Republike Hrvatske. 

Predsjednik ocjenjivačkog suda i ujedno potpredsjednik IFIA-e (Međunarodne federacije nacionalnih saveza inovatora) Zoran Barišić napomenuo je da je pristigao velik broj kvalitetnih prijava te da su članovi ocjenjivačkog suda imali velik posao u odabiru najboljih inovacija.

Nagrada se dodjeljuje kao priznanje za unaprjeđivanje i promicanje inovativnog promišljanja i inovatorstva u funkciji podizanja inovativnosti i gospodarske konkurentnosti Republike Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater