BESPLATAN PROBNI PERIOD

Glazbeni servis Apple Music od sada i kod nas: Evo tko prvi "iskoči" kada upišete "Croatia"

| Autor: Glas Istre
pexels.com

pexels.com


Hrvatska uz Island i Sjevernu Makedoniju postala treća europska zemlja u koju je stigao glazbeni servis Apple Music

Apple Music jedan je od najpopularnijih digitalnih glazbenih servisa u svijetu, a od sada je dostupan i u Hrvatskoj, piše Novi list.

Uz Island i Sjevernu Makedoniju, od europskih država, Hrvatska je tako postala jedna od 52 zemlje u kojima je Apple s današnjim danom proširio svoju glazbenu uslugu. Sada taj servis nudi izbor od 60 milijuna pjesama na tržištima ukupno čak 167 zemalja, izvještava HDS ZAMP i u svom priopćenju dodatno navodi.

„Prošlog smo tjedna konačno dočekali potpisivanje ugovora s Appleom, pa je bilo jasno da će usluga uskoro startati i kod nas. Kao što je vidljivo iz činjenice da je usluga istog dana postala dostupna na 52 nova tržišta, veliki servisi se na takve poslovne korake odlučuju samo po vlastitim pravilima.

Već godinama činimo sve da što više ubrzamo dolazak ovog i drugih velikih digitalnih servisa k nama, ali to ovisi samo o njihovim poslovnim odlukama,“ komentira glavni direktor HDS ZAMPa Nenad Marčec i dodaje: „U svakom slučaju, iznimno smo zadovoljni time što konačno Apple nudi ovu uslugu i u Hrvatskoj. Nadamo se da će ona otvoriti pristup do nove publike svim našim članovima, autorima. I hrvatska publika dugo čeka ovu uslugu a publika svijeta sad će lakše upoznati i zanimljivu glazbu iz naše zemlje. Nadamo se da će se isto uskoro dogoditi i sa servisom Spotify, kojeg već dugo čekamo ovdje.“

Prvi rezultat pretrage riječi „Croatia“ unutar lokalizirane usluge Apple Music je „Neno Belan, glazbenik“ a prva pjesma koju usluga nudi je „Sunčan dan“.

Novi pretplatnici na uslugu Apple Music u Hrvatskoj imat će besplatni probni period u trajanju od pola godine. Nakon isteka tog roka, mjesečna cijena servisa ovisit će o pretplatničkom paketu, naglašava HDS ZAMP.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of