RUJANSKI UPIS

Fakultet ekonomije i turizma u Puli: Za studij ekonomije ima mjesta za 200 redovnih i 57 izvanrednih studenata

| Autor: Duška PALIBRK
Danilo MEMEDOVIĆ

Danilo MEMEDOVIĆ


Naši programi oblikovani su tako da na prvim godinama studija pružaju temeljna ekonomska znanja, nakon čega slijedi specijalizacija prema smjeru. U izradi novih programa sudjelovali su i gospodarstvenici te je analizirana praksa najboljih sveučilišta u svijetu, naglasio je dekan FET-a prof. dr. sc. Robert Zenzerović

Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta u Puli u novu akademsku godinu ulazi s osuvremenjenim studijskim programima preddiplomske i diplomske razine. Potrebama novog vremena prilagođeni su i sadržaji i izvedba, više je stručne prakse i stažiranja, istraživačkog rada i rješavanja problemskih zadataka i to na terenu, u realnom sektoru, kod gospodarstvenika, istaknuo je dekan FET-a prof. dr. sc. Robert Zenzerović predstavljajući novinarima uoči rujanskog upisnog roka šest studijskih programa koji se izvode na Fakultetu.

Prijave do 17. rujna

Zadnji dan za registraciju kandidata za upis preddiplomskog studija u jesenskom upisnom roku je 10. rujna. Prijave se zaprimaju zaključno sa 17. rujna do 14.59 sati, a objava konačnih rang-lista slijede iza 16 sati. Od 18. rujna nadalje obavit će se upisi prema rasporedu koji će biti objavljen na mrežnim stranicama FET-a. Na čistoj ekonomiji još ima mjesta za 26 redovnih i osam izvanrednih studenata. Na poslovnoj ekonomiji po 40-ak studenata još mogu primiti na studijima Financijski menadžment, Informatički menadžment, Marketinško upravljanje te Turizam i razvoj, dok je 30-ak slobodnih mjesta na Menadžmentu i poduzetništvu.

- Naši programi oblikovani su tako da na prvim godinama studija pružaju temeljna ekonomska znanja, nakon čega slijedi specijalizacija prema smjeru. U izradi novih programa sudjelovali su i gospodarstvenici te je analizirana praksa najboljih sveučilišta u svijetu. Na diplomskoj razini, recimo, studenti će se čitav semestar baviti znanstveno-istraživačkim radom. U zgradi Fakulteta od ove godine imamo stotinu računala, a studentima su preko suvremenih aplikacija za online-učenje na raspolaganju nastavni materijali, kvizovi i razni zadaci gdje god bili pohranjeni u svijetu, rekao je prof. Zenzerović, ustvrdivši da se 88 posto studenata ekonomije zaposli unutar pet mjeseci od završetka studija.

Radno iskustvo

Voditelj Katedre za turizam i studentske prakse izv. prof. dr. sc. Aljoša Vitasović potvrdio je važnost stjecanja radnog iskustva još tijekom studiranja, unutar stvarnih poslovnih situacija, od čega će koristi imati studenti, budući ekonomski stručnjaci, ali i čitavo gospodarstvo. Prodekanica za nastavu i upravljanje kvalitetom izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe podsjetila je da je danas (6. rujna) zadnji dan za slanje dokumentacije Središnjem prijavnom uredu za prijavu upisa na diplomske studije. Prijaviti se mogu i studenti koji očekuju da će do kraja rujna položiti zaostale ispite i okončati preddiplomski studij. Upisi traju do 30. rujna u 12.50 sati za srodne programe, odnosno do 13. rujna za one druge. Objave rang-listi predviđene su 30. rujna u 14 sati, a upisi početkom listopada. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini