KAKO UŠTAP UTJEČE NA LJUDE

DANAS JE POMRČINA MJESECA, četvrta ove godine

Astrolozi kažu da nas ovaj aspekt može potaknuti da se odvažimo na promjene, da postanemo gospodari vlastitog uma i da trenutne okolnosti vidimo kao priliku. Posebno će biti značajna za Blizance, Djevice, Strijelce i Ribe

| Autor: Glas Istre
(Snimio Damir Bošnjak / Pulska svakodnevnica)

(Snimio Damir Bošnjak / Pulska svakodnevnica)


Jutros u 10 sati i 44 minute događa se pomrčina mjeseca koja nije vidljiva iz naših krajeva, jer se događa ujutro, ali je vidljiva iz cijele Zemljine noćne polutke. Ova astronomska pojava već je četvrta u 2020. godini.

Prvi puta mjesec je bio u Zemljinoj sjeni 10. siječnja, a nakon toga 5. lipnja pa 5. srpnja što je više nego obično. Ove se godine događaju i dvije pomrčine Sunca, prva je bila 21. lipnja, a pred nama je još jedna 14. prosinca, ali niti jedna nije vidljiva iz našeg područja. Za vrijeme pomrčine Sunca mjesec zasjenjuje Sunce, jer se nalazi točno ispred Zemlje u pravcu Sunca.

Astrolozi pridaju poseban značaj na utjecaj pomrčina Sunca i Mjeseca na ljude. Smatraju da je riječ o energetski snažnim razdobljima koja djeluje na živi svijet planete Zemlje. Konkretno danas se Mjesec nalazi u sazviježđu Blizanaca. Kako piše magazin Sensa " u ponedjeljak se odvija Uštap i pomrčina Mjeseca koja nas potiče da se odvažimo na promjene, da postanemo gospodari vlastitog uma i da trenutne okolnosti vidimo kao priliku, a posebno će biti značajna za Blizance, Djevice, Strijelce i Ribe. Svemir kao da nas priprema za promjene koje se pokreću od kraja godine. Potiče nas da pustimo, otpustimo sve ono što više nije naše, što nam više ne treba, kako bismo mogli stvarati bolji i kvalitetniji život. Ovo je poziv na buđenje, na promjenu koja bi trebala početi od našeg uma, od načina na koji razmišljamo, kako komuniciramo s drugima… Ova pomrčina sugerira i promjene u bližoj okolini, u odnosu s bliskim rođacima, u načinu na koji učimo i procesuiramo informacije. Divno je ako nas pokrene na dodatno obrazovanje, navodi se na portalu Sensa.

Kako čitamo na Astro portalu vrijeme pomrčine često je praćeno nemirima, nesanicom, nervozom, depresijom, a može doći i do sukoba i svađi. Također nas tada pojačano iritiraju neki ljudi i njihove osobine, ali to je samo zato što upiru na neke dijelove nas kojih sami nismo svjesni. Pomrčine su uvijek prilika da napravimo puno toga na sebi.

U vrijeme ove pomrčine planete su stvarno dobro postavljene, Merkur radi pozitivan sekstil sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom, pa možemo iskomunicirati sve što je ostalo nerazriješeno i općenito poboljšati komunikaciju s ljudima, a možemo se i puno zezati i šaliti, kao i poboljšati vlastite komunikacijske vještine.

Venera je izašla iz aplikacione opozicije s Uranom, što znači da što je puklo puklo je, te ne bi trebalo doći do novih lomova i šokova. Mars je u svom znaku, Ovnu u direktnom hodu što daje puno energije, volje, aktivnosti, možda i ostvarenje onog što je zastajkivalo mjesecima. Iz ovog svega vidim da ćemo pronaći vjeru i nadu unutar sebe za bolju budućnost i shvaćanje da će se nakon ovog graditi novi, liberalniji, slobodniji ali i virtualniji i tehnološki napredniji svijet, piše na Astro portalu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater