MOSTAR

Draganu Primorcu počasni doktorat Sveučilišta u Mostaru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Rektor Mostarskog sveučilišta Zoran Tomić dodijelio je bivšem hrvatskom ministru obrazovanja, sveučilišnom profesoru Draganu Primorcu diplomu počasnog doktora kojim ga je Senat nagradio zbog njegova doprinosa znanosti i potpori ovoj visokoškolskoj ustanovi. 

Odluka o dodjeli počasnoga doktorata prof. dr. sc. Draganu Primorcu donesena je za izniman međunarodni ugled, osobito kao znanstveniku u području biomedicinskih znanosti, te za suradnju s akademskom i znanstvenom zajednicom Sveučilišta u Mostaru čijemu ugledu, razvoju, što većoj vidljivosti i prepoznatljivosti neprestano pridonosi, naveli su iz Sveučilišta u Mostaru (SUM).

U obraćanju na promociji Primorac je izrazio "sreću i ponos" što zajedno više od 20 godina dijeli sudbinu jedinoga sveučilišta na hrvatskome jeziku izvan Republike Hrvatske.

"Svaki uspjeh Sveučilišta predstavljao mi je radost, svaka vaša inovativnost inspiraciju, a globalno pozicioniranje Sveučilišta davalo je smisao svim našim zajedničkim nastojanjima", istaknuo je.

Pozvao je vodstvo ove visokoškolske ustanove da ga nastavi ustrajno voditi budući je već sada postalo jedna od ključnih obrazovnih institucija u ovome dijelu Europe.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić pozvao je Primorca da nastavi podržavati tu visokoškolsku ustanovu i povezivati je sa svjetskim autoritetima i najboljim sveučilištima.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum