USPJEH

Specijalna bolnica Medico dobila AMERIČKU AKREDITACIJU I U PULI

| Autor: Robert FRANK
Medico u Puli nalazi se u zgradi od ranije poznatoj po Poliklinici Peharec u Rizzijevoj 101 (N. LAZAREVIĆ)

U Medicu u Rijeci i u Puli pažljivo i odgovorno brinemo za zdravlje naših pacijenata. Certifikati AACI i EN15224 jamstvo su kvalitete naših zdravstvenih usluga, i to po strogim američkim standardima. Oni predstavljaju jamstvo sigurnosti i zaštite prava pacijenata, te kvalitetnog upravljanja rizicima i zaštite podataka, naglasio je doc. dr. sc. Zlatko Kolić, ravnatelj Medica

Nakon dobivanja američke akreditacije 2017. godine u Rijeci, Specijalna bolnica Medico već je nakon godinu i pol dana rada dobila ovaj prestižni klinički certifikat i u Puli. Osnovana u Rijeci 1991. kao druga privatna zdravstvena ustanova u Hrvatskoj, do danas je prešla dug i uspješan put, 28 godina razvoja i stalnog podizanja kvalitete, pažnje i odgovornosti za pacijente. Od listopada 2017. godine Medico radi i u Puli, na Vidikovcu, u zgradi od ranije poznatoj po Poliklinici Peharec u Rizzijevoj ulici 101.

Može se reći da je Specijalna bolnica Medico u Hrvatskoj pionir kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti zdravstvene skrbi i lider međunarodnih akreditacija i dobivenih certifikata. Prva je u Hrvatskoj, još 2017. godine, uspješno završila postupak stroge akreditacije i dobila certifikat kliničke izvrsnosti Američke akreditacijske međunarodne komisije (AACI). Uz potvrdu AACI standarda, Medico je od ove godine i nositelj Certifikata kvalitete sustava upravljanja EN15224, najvišeg standarda bolničkih i specijaliziranih polikliničkih usluga.

Jamstvo kvalitete

- U Medicu u Rijeci i u Puli pažljivo i odgovorno brinemo za zdravlje naših pacijenata. Certifikati AACI i EN15224 jamstvo su kvalitete naših zdravstvenih usluga, i to po strogim američkim standardima. Oni predstavljaju jamstvo sigurnosti i zaštite prava pacijenata, te kvalitetnog upravljanja rizicima i zaštite podataka. Sve naše procedure i postupci usklađeni su s najvišim svjetskim standardima kvalitete i sigurnosti. Posebno promičemo izvrsnost u radu i odnosu prema pacijentima, i to kao rezultat stalnog praćenja, mjerenja, analiza, korekcija i korektivnih mjera koje svakodnevno poduzimamo, ističe doc. dr. sc. Zlatko Kolić, ravnatelj Medica. Dodaje da ga posebno veseli što su djelatnici Medica dokazali visoke standarde i dobili certifikate i u Rijeci i u Puli.

- Ponovno je potvrđena naša predanost pacijentima, visoka stručnost i kvaliteta u radu našeg velikog tima liječnika, sestara i svih djelatnika bolnice. Potrebe pacijenata su nam na prvom mjestu, u što se i komisija osobno uvjerila, kaže dr. Kolić.

U Puli je Medico u samo godinu i pol dana postao prvi izbor velikog broja pacijenata. Prvenstveno je to zbog individualnog pristupa pacijentu i vrhunskih liječnika koji tamo rade, kao i moderne dijagnostike i najsuvremenijeg laboratorija.

- U Puli su pacijentima na raspolaganju najsuvremenije pretrage laboratorija i ultrazvučne dijagnostike, kao i niz pregleda i konzultacija s liječnicima iz kardiologije, ginekologije, dermatologije, gastroenterologije, urologije, otorinolaringologije, neurokirurgije, neurologije, oftalmologije, pulmologije... Pacijenti nam se obraćaju i za vaskularne probleme, konzultiraju se s anesteziolozima i kirurzima. Cijeli naš tim na raspolaganju je pacijentima kako bi im u što kraćem roku pomogli i riješili zdravstvene poteškoće s kojima se susreću, naglašava dr. Kolić.

AACI je jedino akreditacijsko tijelo koje kombinira vodeće medicinske spoznaje i dostignuća u upravljanju kvalitetom te ih stapa u jedinstveni akreditacijski program. AACI standardi objedinjavaju kliničke zahtjeve sa zahtjevima globalno najpriznatijih standarda upravljanja kao što su ISO 9001, ISO 27001 i ISO 31000. Posebna pozornost u primjeni standarda za medicinske ustanove je na one koji se odnose na suvremene izazove, kao što su etička praksa i upravljanje sigurnošću podataka.

Izvrsnost u uslugama

- Za nas je od strateškog značaja da je AACI posebno priznata od strane pružatelja zdravstvenog osiguranja u Sjedinjenim Američkim Državama i u drugim zemljama, a oni sve više postaju generatori razvoja zdravstvenog turizma. Ugled bolnice primarni je kriterij odabira destinacije njihovim osiguranim osobama. Stoga ugled Medica potvrđen ovim certifikatom doprinosi razvoju kvalitetnog zdravstva i zdravstvenog turizma kao sve značajnijih djelatnosti naših regija i Republike Hrvatske, naglašava dr. Kolić.

Postizanje izvrsnosti u pružanju zdravstvene usluge trebala bi biti namjera svih zdravstvenih ustanova, a dobivanje akreditacije potvrda ostvarene kvalitete i jamac sigurnosti za pacijente. Na žalost, u Hrvatskoj je rijetko koja zdravstvena ustanova akreditirana i rijetke imaju akreditaciju međunarodno renomirane akreditacijske organizacije. Zato značaj AACI akreditacije za Specijalnu bolnicu Medico nadilazi okvir same bolnice, kao i Istarske i Primorsko-goranske županije te predstavlja poželjan primjer kojem bi trebao težiti cjelokupni zdravstveni sustav Republike Hrvatske.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini