KRENIZDRAVO.HR

Razlike u godinama između partnera – JESU LI GODINE ZAISTA VAŽNE?

| Autor: Krenizdravo.hr
(Photosecrets)

Kada je riječ o bliskim odnosima, i muškarci i žene preferiraju nekoga tko je barem približno njihove dobi, ali su također otvoreni i prema onima koji su stariji ili mlađi od njih. No, što godine zapravo znače u romantičnim odnosima i ovisi li uspješnost odnosa o njima?

Istraživači iz područja društvenih znanosti već godinama istražuju važnost dobnih razlika između partnera. Iako ne postoje jednoznačni rezultati, neki ipak upućuju na određene zaključke. Naime, široko rasprostranjena studija Sveučilišta Emory je ispitivala oko 3000 nedavno oženjenih i rastavljenih ljudi te je pokazala da je razlika u godinama između partnera povezana s rastavom braka.

Drugim riječima, parovi čija je razlika u godinama bila manja od pet godina su bili manje skloni razvodu od parova čija je razlika u godinama bila između 10 i 20 godina starosti. Međutim, to je samo jedna studija. Postoje i druga istraživanja, a jedno takvo je i englesko istraživanje iz 2008. godine koje pokazuje da ne postoji značajna povezanost između razlike u dobi i rastave braka. Rastava braka ne ovisi samo o godinama već o brojnim drugim čimbenicima koji igraju važnu ulogu u uspješnosti odnosa između dvoje ljudi.

Prema posljednjim statističkim podacima, oko 8% oženjenih parova se može klasificirati kao parove s velikim dobnim razlikama, odnosno deset godina ili više. To uglavnom uključuje starije muškarce koji odabiru mlađe žene.

Cijeli članak pročitajte na Krenizdravo.hr


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater