KRENIZDRAVO.HR

Godine su samo broj: 8 NAČINA KAKO BITI FIT NAKON PEDESETE

| Autor: Krenizdravo.hr

Životni prioriteti u dvadesetim i pedesetim godinama se uvelike razlikuju. Nakon godina provedenih u profesionalnoj i osobnoj potrazi, mnogi tjelesnu kondiciju jednostavno stave u drugi plan

Pedeseti rođendan ne trebate shvatiti kao izliku za zanemarivanje svog tijela. Potrebno je samo u svoju rutinu ubaciti nekoliko novih navika da bi ostali zdravi i aktivni.

Jedna od njih je istezanje. Naime, mišići imaju tendenciju postati ukočeni i kruti s godinama, što otežava izvršavanje jednostavnih svakodnevnih zadatka. Istezanjem ćete opustiti krute mišiće i uvelike si olakšati život. Pokušajte se istezati u svim smjerovima, a posebnu pozornost stavite na mišiće leđa. Nemojte forsirati, vježbajte samo do granica koje vaše tijelo dopušta.

Ravnoteža postaje vrlo važna kako starimo. Oštri refleksi i brzi odgovori mogu smanjiti šanse za ozljede i nesreće. Zato je dobra ideja isprobati vježbe za poboljšanje držanje tijela i ravnotežu. Jedna od najbržih i jednostavnijih vježbi je stajanje na jednoj nozi. Prvo par minuta na jednoj, zatim na drugoj. Dobra vježba je i hodanje, pa i trčanje, po neravnoj podlozi, kao što je npr. pješčana plaža, jer se time poboljšava propriocepcija (vrsta osjeta koja daje povratnu informaciju o položaju tijela u prostoru).

Cijeli tekst pročitajte na Krenizdravo.hr


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum