TRENING U UMAGU

Aktivne Umažanke pridružile se projektu Aktivna Hrvatska

| Autor: Sanja BOSNIĆ
(Snimila Sanja Bosnić)

(Snimila Sanja Bosnić)


Pedesetak žena aktivnih i zagrijanih za rekreativan sport, mahom pripadnica "zlatne dobi", pridružilo se ovoga vikenda u jutarnjim satima na Trgu 1. svibnja zanimljivom Focus point treningu u sklopu projekta Aktivna Hrvatska, u kojem je već godinama jedna od glavnih trenerica Puležanka Tina Živković.

Unatoč rastućim temperaturama zraka, oko sat vremena su sudionice revnosno vježbale na trgu pokrete pod edukativnim vodstvom i nadzorom Asje Petersen, jedne od najpoznatijih trenerica, koja je prva pilates tehniku treninga donijela u Hrvatsku. Na treningu je poseban naglasak i stavila na efikasnost pokreta te funkcionalnost tijela, uvodeći elemente jakosti, pilatesa i joge u vježbe.

(Snimila Sanja Bosnić)

Asji su se na pozornici pridružiti uz Tinu Živković i kineziolozi Dominik Špoljarić i Karlo Kligl, a program je na inspirativan način vodila Renata Sopek, bivša fitness instruktorica koja je "vojničkim drilom" kroz godine usvajala nova znanja i promijenila svoje životne navike, a svojim zdravim primjerom je htjela motivirati i Umažanke. Na kraju "žestokog" treniranja brojne su se dame oduševljeno slikale s Renatom, iskazavši zadovoljstvo i pohvale za ovaj sportsko – edukativni projekt.

Renata je čestitala sudionicama projekta, a posebnu je pohvalu uputila i jedinom muškom sudioniku na treningu. Nakon treninga vježbačice su zadovoljno i znatiželjno obilazile štandove i konzumirale brojne proizvode partnera projekta PIK Vrbovca, zatim Rajske rajčice Nutribulleta koji je vježbačicama pripremao zdravi napitak prema recepturi nutricionistice Karmen Matković, stručne suradnice projekta Aktivna Hrvatska.

(Snimila Sanja Bosnić)

Podravka je darovala EVA – riblje proizvode, AllergoSanje je poklanjao Omni Biotic, a kao osvježenje se mogla konzumirati Jana i Mg Mivela dok je Ewopharma PERSKINDOL nudila proizvode koji uz pomoć mentola i pažljivo odabrane kombinacije eteričnih ulja ublažavaju bolove u mišićima i zglobovima.

Mogli su se kušati i Herbalife Nutrition zamjenski obroci, kao dodaci prehrani tj. proizvodi za sportsku prehranu. Time je zaokružen jedan cjelovit sportsko –nutricionistički lanac kojim su Umažanke stekle nova znanja kako promijeniti sportom i zdravom hranom stil i kvalitetu života u stresnim i sjedilačkim vremenima.

(Snimila Sanja Bosnić)

Bio je ovo prvi trening u Umagu u desetoj sezoni projekta Aktivna Hrvatska koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP, a partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, GRAWE osiguranje, Mentalni trening, Definicija Hrane te u Umagu Plava Laguna hoteli i Grad Umag.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater