EKSPERIMENT

Mjesec dana pila je vodu na prazan želudac, evo što se dogodilo

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Kod Japanaca je vrlo raširena takozvana vodena terapija, koja se smatra receptom za postizanje dugog i zdravog života. Terapija je zapravo vrlo jednostavna jer je potrebno samo piti vodu natašte, piše N1. 

Riječ je o raširenom ritualu za koji se kaže da je blagotvoran za razne zdravstvene probleme, uključujući srčane probleme, artritis, regulaciju tjelesne temperature i krvnog tlaka, kao i za održavanje zdrave tjelesne težine.

Japanski ritual odlučila se iskušati i jedna žena koja je za portal Bright Side opisala što se dogodilo kada je mjesec dana pila četiri čaše vode natašte. “Došla sam do točke u životu kada sam mislila da ne mogu imati manje energije, lošiju kožu i kosu, rekla je i dodala da joj tijelo jasno šalje signale da nešto nije u redu. Morala sam nešto učiniti i tako sam vidjela naviku koja je raširena među Japankama – pijenje vode na prazan želudac.”

Metoda nalaže da prvo ujutro na prazan želudac popijete četiri čaše vode. Morate ih popiti prije nego što operete zube, a prvi obrok u danu možete pojesti tek 45 minuta kasnije. Osim jutarnjeg pijenja vode, Japanci savjetuju da ne treba ni piti ni jesti najmanje dva sata nakon svakog obroka. Žena je odlučila sama isprobati ovu jednostavnu metodu.

Što se dogodilo nakon mjesec dana?

Samo nekoliko dana nakon što je počela s ovom dnevnom rutinom, počela se osjećati bolje. Metabolizam joj se ubrzao i više nije bila tako često gladna. Kako je to opisala, nestala je njezina želja za stalnim grickanjem, a osjećala se i kao da ima više energije.

Ubrzo je primijetila da je počela gubiti suvišne kilograme, a kako je imala više energije, počela je i češće vježbati. Zbog pojačane hidratacije i njezina je koža postajala sve blistavija, a kosa zdravija. Kako je opisala, prije su joj nokti bili jako lomljivi i morala ih je rezati dva puta mjesečno, no sada se ne lome tako često.

Kaže da joj je ojačao i imunološki sustav i da više nije bolesna često kao prije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater