LOS ANGELES

Zvijezde se pripremaju za dodjelu Grammyja koju potresa skandal

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Lizzo, Billie Eilish i Lil Nas X spremni su za nedjeljnu dodjelu Grammyja, koju potresa veliki skandal unutar organizacije koja odlučuje o dobitnicima, a očekuje se da će nova generacija osvojiti većinu nagrada.

Nad glamuroznom dodjelom nadvila se kontroverza.

Naime, samo nekoliko dana prije dodjele, čelnica škole glazbenika i glazbenih profesionalaca Recording Academy Deborah Dugan podnijela je oštar prigovor Povjerenstvu za ravnopravnost u zapošljavanju. 

Prva žena na čelu organizacije koja organizira dodjelu Grammyja tvrdi da je suspendirana nakon što je ukazala na seksualno zlostavljanje, nepravilnosti pri glasanju i druge prijestupe. 

Dugan također tvrdi da je njezin prethodnik Neil Portnow silovao pjevačicu.

Portnow je označio optužbe "smiješnima i neistinitima".

Tridesetjednogodišnja Lizzo nominirana je za najviše nagrada, njih osam, uključujući četiri jake kategorije - najbolji album, pjesma godine, najbolji spot i najbolji novi izvođač.

Osamnaestogodišnja Billie Eilish i rap zvijezda u usponu, dvadesetogodišnji Lil Nas X, imaju po šest nominacija, dok je R&B zvijezda, dvadesetdvogodišnja H. E. R. nominirana u pet kategorija. 

Za nagrade se bori i starija generacija - Ariana Grande, Beyonce, Lana Del Rey, Bon Iver i Vampire Weekend.

Frank Ocean, Drake i Jay-Z prethodno su nazvali dodjelu Grammyja irelevantnom te su istaknuli da Grammy dodjeljuje malo nagrada afroameričkim umjetnicima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom