MANILA

Zbog covida i ove godine drive-in blagoslov za kućne ljubimce

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Stotine ljubitelja životinja na Filipinima nisu ni ove godine željeli propustiti tradicionalni blagoslov na Svjetski dan zaštite životinja i blagdan Sv. Franje Asiškog, njihovog zaštitnika, a svečanost je zbog covida održana po načelu drive-in.

Kako bi zaštitili i ljubimce i njihove vlasnike organizatori su drugu godinu zaredom održali obred škropeći svetom vodom životinje u vozilima uz  Svjetski dan zaštite životinja, ustanovljen radi zaštite prava i dobrobiti životinja.

Filipini imaju više od 2,5 milijuna zaraženih i više od 38.000 umrlih od posljedica covida i ta otočna država je među najteže pogođenima pandemijom u Aziji po broju umrlih i gospodarskim gubicima. 

Među ljubimcima koji su strpljivo čekali u dugom redu vozila bila je i Maxina Mariano, koja je dovela svog Cookieja, sedam godina starog psića pasmine Shih Tzu, kako bi mu svećenik udijelio blagoslov. 

"Vjerujemo da je to dobro za dug život našeg psa, a kao katolici smatramo da i njima treba blagosloviti", rekla je Mariano iz svog automobila.

Više  od 500 životinja različitih vrsta i veličina bilo je blagoslovljeno na svečanosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum