UP&DOWN

FOTO / VRATOLOMIJE NA BICIKLIMA U BIKE PARKU U VINTIJANU Neustrašivi dečki imali su još jedan vikend pun adrenalina. Pao je i prvi backflip!

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


Članovi Brdsko-biciklističkog kluba Up&Down svake druge subote okupljaju se u Bike Parku Vintijan s jednim ciljem- zdrave i dobre zabave pune adrenalina.

Jučer je MTB Akademiju- radionicu brdskog biciklizma, na kojoj je "pao" i prvi backflip - vodio je talentirani Ivan Kukuljan iz Umaga. Iza sebe ima deset godina bavljenja biciklizmom, a često sudjeluje na brojnim hrvatskim, ali i europskim natjecanjima gdje je usavršavao svoje vještine i talent.

Početnicima je pokazao osnove vožnje i brojne tehnike, a kasnije na skakaonici demonstrirao neke dojmljive trikove. Backflip je uz njega izveo i Leo Gamboc, koji se ekstremnim biciklizmom također bavi već jedno desetljeće.

Uz dozu neustrašivosti, dobar zalet i spretnu vožnju, na velikim skakaonicama postižu zavidne skokove od nekoliko pa sve do 15 metara u vis. No, brdski biciklizam nije jednostavan i bezopasan, zbog čega samo stariji i vještiji biciklisti izvode takve skokove. Uz to, kaciga i adekvatna zaštitna oprema je neophodna jer i najmanja greška može dovesti do ozljeda.

Dan Pauletta, predsjednik pulskog kluba Up&Down, jedinog u Puli koji se bavi svim MTB gravity disciplinama: endurom downhillom, freerideom i dirtom, kazao je da klub broji 50-ak članova, a nedavno se uključilo i nekoliko članica. Napominje i da se iz radionice u radionicu vidi velik napredak među članovima.

Drago mu je, ističe, da sve više djece i mladih prepoznaje ovaj sport i boravi na zraku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum