NAKON POBJEDE NA EUROSONGU

Ukrajina: Željeznička ruta 43 preimenovana u 'Stefania Express'

| Autor: Hina
(EPA)

(EPA)


Ponosni Ukrajinci, presretni zbog pobjede na Eurosongu u nedjelju, preimenovali su jednu željezničku rutu u 'Stefania Express', po nazivu pobjedničke pjesme, nadajući se pobjedi i u ratu s Rusijom.

Šef željezničke službe Ukrajine najavio je da će vlak broj 43 koji vozi iz smjera Kijeva prema Ivano-Frankivsku biti preimenovan u 'Stefania Express', a kad god se vlak zaustavi na željezničkim postajama u Kijevu, Kalušu i Ivano-Frankivsku puštat će se pobjednička pjesma.

Ukrajinski bend Kalush Orchestra u subotu je trijumfirao u Italiji s pjesmom "Stefania", koja je spoj rapa i tradicionalne narodne glazbe, a posvećena je majci frontmena benda, Oleha Psiuka.

"Jako smo sretni zbog pobjede Ukrajine i nadamo se da nećemo pobijediti samo na Euroviziji", rekla je jedna stanovnica Kijeva, misleći pritom na ratnu pobjedu. 

Bend je u nedjelju objavio novi glazbeni video za pobjedničku pjesmu u kojemu ukrajinske žene spašavaju djecu iz granatiranih i razrušenih gradova.

Majka Oleha Psiuka, Stefania novinarima je rekla da je bila jako zbunjena kad su na tržnici u njezinu rodnome gradu prolaznici od nje tražili zajedničku fotografiju.

Mikola Latsiuk, barmen iz Kijeva, smatra da je sudjelovanje benda u natjecanju važnije od pobjede.

"Najvažnije je da su dečki otišli i nastupili. Oni su podržali nas, a mi njih. To je važno", rekao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater