TAIPEJ

U borbi s virusom Tajvan umjesto maski poseže za crtanim likovima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Tajvan je u borbi s koronavirusom odbacio paniku i, za razliku od Kine, gdje se posvuda čuju katastrofični slogani, posegnuo je za crtanim filmovima, stripovima, humorom i preporukama za prevenciju u kojima poziva građane da zaštitne maske ne nose neprestano.

Tajvan je zabilježio dvadesetak slučajeva zaraze koronavirusom i u nedjelju izvijestio o prvoj smrti od epidemije na otoku, a riječ je o 61-godišnjem vozaču taksija.

No Taipej nipošto ne želi stvoriti ozračje panike kakvo vlada u komunističkoj Kini, gdje je od tog virusa umrlo više od 1.700 ljudi.

Tajvanske vlasti na društvenim mrežama posižu za slikama životinjskih maskota kako bi upozorile na lažne informacije i opetovale osnovne higijenske upute.

Ministarstvo zdravstva je tako za svog "glasnogovornika" izabralo crtanog psa Zongchaija. To je bila prava odluka: njegovo je ime veoma brzo postalo popularno a njegove su se upute dijelile na društvenim mrežama stotine tisuća puta.

Među tim preporukama je i ona da se zaštitna maska ne nosi bez prestanka.

"Ostavite maske onima koji ih trebaju, često perite ruke sapunom, ne dirajte oči, nos i usta prstima", pozivaju vlasti.

U prigodi Valentinova Zongchai je dao savjet zaljubljenima da redovito peru ruke, ostanu trijezni i ne ulaze u spolne odnose bez zaštite. "A ako sam samac?", glasilo je pitanje u objavi na društvenoj mreži. Zongchai je ljubazno odvratio lajući: "Ti možeš ostati kod kuće!"


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom