ANTALIJA

U Antaliji izgradili drvenu trokatnicu sa 64 sobe za smještaj mačaka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U parku Dokum u turskome gradu Antaliji postavljena je minijaturna drvena trokatnica sa 64 sobe namijenjene mačkama, koje su u potpunosti opremljene svime što je potrebno za ugodan i siguran boravak ovih kućnih ljubimaca. 

Iz općine Kepez su rekli da park Dokum, nakon muzeja, knjižnica, umjetničkih galerija i znanstvenog centra, odnedavno ima nov sadržaj koji će zajamčiti lagodan boravak životinjama.

Ured za uređenje parkova ranije je u Dokumu postavio i 30 kućica za smještaj ptica, a nedavno su završeni radovi na izgradnji smještaja za mačke.

Pored nastambe su postavljene i manje kućice, kao i ostali sadržaji za mačke, u sklopu svojevrsnog "grada mačaka", prenosi agencija Anadolija. 

Istodobno će vlasti općine Kepez u Antaliji osnovati i bolnicu za životinje. Centar za privremeni smještaj životinja lutalica pretvorit će se u bolnicu u kojoj će životinje dobiti mogućnost za liječenje, rehabilitaciju i smještaj.

Bolnica za životinje nudit će i uslugu hitne pomoći, a bit će opremljena operacijskim dvoranama, laboratorijima za analizu krvi te odjelima za intenzivnu njegu, rendgenske preglede, postooperativni oporavak i dio za karantenu.

U parku minijaturne Turske, službeno otvorenom u travnju 2019. u sklopu parka Dokum, 84 minijature izložene su na površini od 10.000 metara.

"Grad mačaka" službeno bi trebao biti otvoren 17. veljače. 
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater