SLUNJ

Tjedan štrudle od 29. kolovoza do 11. rujna u Karlovačkoj županiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tjedan štrudle u Karlovačkoj županiji ove će godine trajati dva tjedna, od 29. kolovoza do 11. rujna, a razlog je puno gastronomskih i zabavnih sadržaja.

Direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak rekao je na konferenciji za novinare u Rastokama kod Slunja da se, radi produljenja turističke sezone, u manifestaciju uključilo 40 hotela, restorana i OPG-ova, od Jaškova u ozaljskom kraju pa sve do Rakovice, te od Vojnića do Ogulina.

“Do sada smo imali oko 20 restorana, a sada 40 i to u 12 od ukupno 22 jedinice lokalne samouprave, pa će se tako turistima ponuditi, uz uobičajene turističke atrakcije, i autohtoni i autentični gastronomski sadržaj”, rekao je Fanjak.

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin rekla je da je Tjedan štrudle, manifestacija mirisa tradicije, te je naglasila da se tu radi o bogatstvu izvedenica te slastice, od imena do nadjeva dodajući da je noj najdraža povitica od slatkog sira. Za gradonačelnicu Slunja Mirjanu Puškarić najbolja je slunjska savijača, masnica, od skorupa i masla.  

“Sad se radi sa sirom, jer malo tko ima svoje mlijeko da bi nakon kuhanja veće količine od obranog masla radili masnicu” rekla je Puškarić i pozvala građane i turiste da dođu u Slunj na Tjedan štrudle.

Ugostiteljica iz Jaškova, Lidija Žganjer Gržetić, inicijatorica je prvog “štrudlfesta” 2016., koji je već naredne godine prerastao u županijsku manifestaciju Tjedan štrudle i od tada u kontinuitetu raste, a ovoga puta će se, uz  autohtone okuse, moći kušati i novi, spravljeni s pivom, s nadjevom od naranče i slično.

Karlovačka županija ove godine bilježi dobre turističke pokazatelje, do danas je bilo 400.000 noćenja i 200.000 dolazaka, što je 54 posto više nego lani, a približno je i rekordnoj 2019., rekla je županica.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of