ZAGREB

The Godfathers sviraju 23. listopada u zagrebačkom Boogaloo Clubu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanski rock & roll veterani The Godfathers dolaze u nedjelju, 23. listopada, u zagrebački Boogaloo Club predstaviti svoj novi album „Alpha Beta Gamma Delta“, najavio je organizator koncerta Twilight Promotion.

Album, koji je napisan i snimljen tijekom pandemije covida, sadrži trinaest pjesama, a pjevač i osnivač benda Peter Coyne opisuje ga kao glazbeni "tour de force" i njihovo prvo studijsko izdanje nakon hvaljenog albuma „A Big Bad Beautiful Noise“ iz 2017. 

The Godfathers su 1985. godine osnovala braća Peter i Chris Coyne, a njihov bazični rock'n'roll, uz sirove tekstove i žestoke nastupe, pozicionirao ih je kao jednu od najvećih atrakcija uživo tog vremena.

Prvi album "Hit By Hit" izlazi 1986. godine, a dvije godine kasnije objavljuju legendarni album „Birth School Work Death“, dok istoimeni singl postaje hit na Billboardu, kao i singlovi „Cause I Said So“ i „If Only I Had Time“.

Godine 1989. objavljuju album "More Songs About Love And Hate" koji licencno objavljuje Jugoton, pa tako The Godfathers osvajaju i ovdašnju publiku. Na albumu se nalaze hitovi „She Gives Me Love“, „Those Days Are Over“ i „I'm Lost And I'm Found“.

The Godfathers prvi put dolaze u Zagreb 1990. i održavaju koncert u punoj dvorani zagrebačkog Doma Sportova, gdje su im Majke svirale kao predgrupa. Nakon toga su još četiri puta nastupili u Zagrebu. 

Kao predgrupa svirat će hrvatska garage rock bend Erotic Biljan & His Heretics, koji iza sebe imaju tri studijska album, učešće na gomili kompilacija i mnoštvo odličnih svirki i pohvala glazbene kritike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini