AYUTTHAYA

Slonovi Božićnjaci dijelili maske i gel za ruke učenicima na Tajlandu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Slonovi na Tajlandu koji su nosili kape Djeda Božićnjaka i kirurške maske dijelili su učenicima gel za dezinfekciju ruku, maske za lice i balone na godišnjoj božićnoj proslavi u školi, prilagodivši 15-godišnju tradiciju u toj većinski budističkoj zemlji vremenu covida.

"Tako sam uzbuđena jer se ovakav događaj održava samo jednom godišnje i mislim da je moja škola jedino mjesto s Djedovima Božićnjacima slonovima", rekla je jedna od učenica osnovne škole Jirasartwitthaya.

Proslava u školi Jirasartwitthaya u Ayutthayi, sjeverno od Bangkoka, održava se više od 15 godina i bila je posebno važna posljednje dvije godine u vrijeme pandemije covida-19, virtualne nastave i zatvaranja.

"Znamo da su učenici pod stresom zbog online nastave, pa se nadamo da će ih ovaj događaj usrećiti i potaknuti da dođu u školu", rekao je organizator događaja Reangrhongbaht Meepan iz Palače slonova Ayutthaya.

"Tako mi je drago što sam dobio balon od slona. Srce mi jako brzo lupa", rekao je učenik Biuon Greham dok su druga djeca fotografirala slonove i snimala selfije s njima.

Tajland je 98 posto budistički, ali Božić slavi kao dio blagdana na kraju godine.

Broj slučajeva koronavirusa na Tajlandu dosegnuo je vrhunac u kolovozu ove godine, s ukupno 2,2 milijuna zaraženih do sada i 21.501 smrtnim ishodom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater