AIRSOFT SUSRET KELLY'S HEROES

Ratne scene iz legendarnog filma "Zlato za odvažne" oživjet će ovog vikenda u Vižinadi i okolici

Susret pod nazivom Kelly's Heroes - Positive Waves je airsoft susret koji se odvija u urbanom i naseljenom okruženju. Igra se na stvarnim mjestima u Vižinadi gdje je snimljen film "Kelly’s Heroes – Zlato za Odvažne" davne 1969. godine. Cijela priča je mješavina airsofta, rekonstrukcije i filmskog snimanja u kojem osim igrača sudjeluju i burleska djevojke

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
S jednog od Airsoft susreta s tematikom filma "Kelly’s Heroes – Zlato za Odvažne" u Vižinadi (Snimila Branka Mihaljinec)

S jednog od Airsoft susreta s tematikom filma "Kelly’s Heroes – Zlato za Odvažne" u Vižinadi (Snimila Branka Mihaljinec)


Turistička zajednica Općine Vižinada poziva sve zainteresirane da posjete peti Airsoft susret i uprizorenje s tematikom filma "Kelly’s Heroes – Zlato za Odvažne". Cilj manifestacije je oživjeti Vižinadu u kulturnom i turističkom smislu tijekom mjeseca listopada, čime se novim sadržajima produljuje turistička sezona i stvaraju pretpostavke za razvoj filmskog turizma.

"Okupacija" Clermonta

Susret pod nazivom Kelly’s Heroes "Positive Waves" je airsoft susret koji se odvija u urbanom i naseljenom okruženju. Igra se na stvarnim mjestima gdje je snimljen film davne 1969. godine. Cijela priča je mješavina airsofta, rekonstrukcije i filmskog snimanja u kojem osim igrača sudjeluju i burleska djevojke.

U subotu 15. listopada u 10 sati bit će otvorena izložba antiknog oružja u sali pokraj zgrade Općine Vižinada koju svi zainteresirani mogu pogledati do 16 sati. Za gledatelje u 10 sati kreće "okupacija" Clermonta koja će se uprizoriti na trgu u Vižinadi, dok prikaz bitke počinje u 16 sati . Svi gledatelji moraju imati zaštitne naočale i stajati samo na određenim i označenim zonama zbog sigurnosti.

Najavljeni su i popratni sadržaji koji mogu zaintrigirati sve putnike namjernike koji su voljni istražiti Vižinadu te svojom interakcijom s uprizoriteljima doživjeti Francusku, grad Clermont, četrdesetih godina 20. stoljeća. U 20 sati u sali kod parkinga Općine Vižinada izvest će se plesni nastup - Burleska, a potom i neizostavni koncert Brass banda Zajednice Talijana Vižinada.

Očekuje se 150 igrača

Od 14. do 16. listopada 2022. godine, na ovom jedinstvenom susretu u Vižinadi se očekuje do 150 igrača airsofta i reenactera iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Mađarske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Engleske i Turske.

Inače, film "Zlato za odvažne", sniman u Vižinadi, američka je ratna komedija iz 1970. godine redatelja Briana G. Huttona, u kojoj glavne uloge imaju Clint Eastwood, Telly Savalas, Don Rickles, Carroll O'Connor i Donald Sutherlandom. Iako je riječ o ratnom filmu, radnja i likovi slični su onima iz vesterna. Film je snimljen u produkciji kompanija Metro-Goldwyn-Mayer, Katzka-Loeb, Avala Film i The Warriors Company.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater