USPJEŠAN EKSPERIMENT

Puljanin se na Facebooku predstavljao kao Riječanin koji je doselio u Pulu. REAKCIJE PULJANA BILE SU SJAJNE. A ONDA IM JE SVE OTKRIO…

| Autor: Lara BAGAR

S ciljem da upozori na opasnosti društvenih mreža Puljanin Aleksej Orel napravio je uspješan eksperiment na Facebooku. Orel je izradio profil s imenom Marko Marić i predstavio se kao Riječanin koji je doselio u Pulu.

"Putem društvenih mreža pokušavam u što kraćem roku postati Puležanom. Već dugo želim biti građaninom vašeg grada i sada mi se želja ostvarila. Hvala vam svima od srca na virtualnom FB prijateljstvu iz kojih će pokoja nadam se prerasti u stvarna i personificirana", napisao je Orel i u kratkom roku osvojio simpatije brojnih Puljana.

Nakon nekoliko objava, taj čovjek koji ne postoji, skupio je čak 1.600 prijatelja, nakon čega je priznao da je riječ o eksperimentu.

"Iza ovog profila stoji jedna ideja o izložbi koja bi progovarala o drugačijem pristupu, opasnostima, pozitivnom i negativnom aspektu, percepciji, oprezu, neoprezu... ukratko o svemu što je i u stvarnom životu u kojem nam se i stvarni ljudi mogu predstaviti i neki se predstavljaju lažno", napisao je Orel nakon što je otkrio tko je zapravo, a Facebook prijatelji mu nisu zamjerili.

"Ali baš je fora tip. Šteta", jedan je od komentara. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater