ZAGREB

Pobjednici Eurosonga ukrajinski Kalush Orchestra idući vikend u Umagu na Sea Staru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pobjednici Eurosonga, ukrajinska rap grupa Kalush Orchestra,? prvi koncert nakon trijumfa u Torinu imat će u Hrvatskoj idućeg vikenda na Sea Star festivalu u Umagu, izvijestio je organizator.    

Svjetska senzacija, pobjednici Eurosonga, ukrajinska rap grupa KALUSH Orchestra novi su headlineriSea Star festivala. Bend o kojem priča cijela planeta, nakon premoćne pobjede u Torinu, svoj prvi koncert imat će upravo u Hrvatskoj, na prvom velikom festivalu u  nakon dvije godine, objavila je LA Agencija.

Osim Kalusha u Umagu će nastupiti i Konstrakta, srpska glazbenica koja je proteklih mjeseci sa svojom pjesmom „In Corpore Sano“ postala najtraženije ime regije.

Čak 12 bodova od žirija i 12 od publike u finalu Eurosonga potvrda je veliku podršku koju dobiva od Hrvatske. Na Sea Star festivalu u Umagu ova talentirana umjetnica održat će svoj prvi koncert kao Konstrakta.

Uz njih dvoje line up u laguni Stella Maris 27. i 28. svibnja činit će jedna od najtraženijih hip hop zvijezda današnjice IggyAzalea, techno kraljica AmelieLens, najpoznatiji bend regije Dubioza Kolektiv, platinasti hitmakeri Meduza i Topic, te Senidah, BučKesidi, Umek, Adiel, Insolate, Tijana T, Vojko V i mnogi drugi.

Ukrajinski Kalush Orchestra osvojili su svijet nedavnom pobjedom u finalu Eurovisiona pjesmom „Stefania“, koju je Oleh Psiuk, reper i frontman bend posvetio svojoj majci. Ogroman je to trijumf grupe i pjesme koja je proteklih mjeseci dobila novo, šire značenje u ljubavi prema domovini.

Kalush u Ukrajini smatraju nacionalnim herojima, jer su, uz dozvolu tamošnje vlade, promotivnu turneju uoči Eurovisiona posvetili borbi za mirno okončavanje sukoba i pomoći izbjeglicama, dok je sam Psiuk volonter u humanitarnoj organizaciji.

Kalush su osnovani 2019. kao hip hop trio, ali  proširenjem broja članova brzo mijenjaju ime u Kalush Orchestra. Specifični po miksurapa s tradicionalnim ukrajinskim melodijama grupa je objavila dva albuma i čak 26 singlova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini