ZAGREB

Od Meksika do Maldiva - medeni mjesec u vrijeme koronavirusa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pandemija koronavirusa zaustavila je međunarodne letove, pa je jedan egipatski par bio primoran svoje bračno putovanje, provedeno u Meksiku, završiti na Maldivima, piše BBC. 

Počelo je s vjenčanjem 6. ožujka u egipatskoj prijestolnici Kairu, gdje su se 36-ogodišnji Khaled i 35-godišnja Peri vjenčali nakon osam godina veze.

Par dana kasnije se par, koji živi u Dubaiju, bezbrižno uputio na bračno putovanje u meksički Cancun, ne strahujući puno od koronavirusa koji se tada još nije bio dramatično proširio svijetom.

Par je planirao izbjegavati mjesta s puno ljudi, no nije očekivao da će restrikcije putovanja utjecati na njihove planove. 

Kad su se 19. ožujka trebali vratiti kući u Ujedinjene Arapske Emirate preko Turske, pandemija koronavirusa već je zaustavila svijet. 

„U avionu smo imali pristup internetu i tada smo počeli dobivati poruke od ljudi poput 'hoćete li uspjeti stići do Dubaija? Postoji nova mjera, zabranjuju boravak ljudima iz inozemstva“, kazala je Peri za BBC.

Pri pokušaju ukrcavanja na idući let u Istanbulu, rečeno im je da to nije dopušteno. Nova pravila stupila su na snagu taman kad su kretali iz Meksika.

U zračnoj luci najvećeg turskog grada proveli su dva tjedna. Nije im bilo dopušteno izići u grad, no uspjeli su kupiti higijenske potrepštine i odjeću, a na kraju i pokupiti svoju prtljagu.

Pošto se nisu uspjeli vratiti u UAE, a letovi za rodni Egipat bili su prekinuti, trebao im je novi plan. 

„Odlučili smo otići na Google i provjeriti sve države koje dopuštaju ulazak Egipćanima bez vize, pa provjerili postoje li letovi do tamo“, ističe Peri. Činilo se da imaju samo jednu opciju: Maldive, otočje s pješčanim plažama i tirkiznim morem usred Indijskog oceana, koje im je ranije bilo jedna od opcija za medeni mjesec.

„Pogledali smo se i bili smo veoma sretni jer ćemo napokon spavati u krevetu, a ne više na sjedalicama aerodroma“, prisjeća se Peri. 

Khaled, telekomunikacijski inženjer, kroz smijeh prepričava koliko su bili sretni kad su vidjeli svoju prtljagu. 

No kad su uspjeli pronaći smještaj na Maldivima, pojavili su se novi izazovi. „Počeli smo shvaćati da imamo velik financijski teret, a da nećemo dobro obavljati svoje poslove. Sa sobom nismo ponijeli svoja računala“, rekla je Peri, koja radi u medijima.

 Par je na otoku shvatio da su među rijetkim gostima, a da većina njih čeka letove nazad kući. 

Kad su drugi gosti otišli hotel se zatvorio, pa su se preselili na drugi otok gdje se dogodila ista stvar. 

Posljednji mjesec su proveli u improviziranom smještaju kojeg je organizirala vlada Maldiva na otoku Olhuveli. 

Par je zahvalan tamošnjim vlastima koje su im smanjile troškove boravka, kao i zaposlenicima u resortu. 

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini