POČELO PETO GODIŠNJE DOBA

Na Velom Vrhu podignut pust: KORONAKREATORA KAZNIT ĆE ZA VIRUS!

| Autor: Roberto RAUCH
Veći problemi, veći pust

Veći problemi, veći pust


Karnevalska grupa Veli Vrh – Valmade danas je na Velom Vrhu podignula karnevalski pust. Kažnjavanje pusta, koji je prigodno imenovan Koronakreator, kulminirat će čitanjem optužnice i paljenjem 16. veljače. Iz grupe napominju kako je napravljen od drva i slame, a obložen je poljoprivrednom tkaninom koja sprječava pretjerano razlijetanje slame. Voditelj karnevalske grupe Zdravko Juran poručio je da pust nije slučajno porastao u odnosu na prošle godine

- Ima nešto manje od pet metara i veći je nego lani. Kako su porasli problemi, tako je rastao i on. On je stvorio taj virus i zato se zove koronakreator. Još ga moramo finiti, napraviti mu roge i piturati ga da bude još grži.

Premda postavljanje pusta podsjeća na neka prošla, ugodnija vremena bez pandemije, planovi karnevalske grupe Veli Vrh-Valmade čovjeka odmah vrate u epidemiološku stvarnost. Karneval u Rijeci ove godine zasigurno neće biti onakav kakvim ga pamtimo, a ni „đir“ po Velom Vrhu neće priličiti prošlim godinama.

- Danas je meštar Toni, šef Karnevala govorio da će u Rijeci biti samo tri grupe. Ako bude neko laškivanje mjera će povećati broj grupa, ma još se ne zna niš. Mi ćemo vjerojatno ići u Rijeku, ali ne kao organizirana grupa. Nekoliko nas će za Valentinovo napraviti i đir po Velom Vrhu, u skladu sa epidemiološkim mjerama. Nove maske nismo planirali, koristit ćemo one od prošle godine, zaključio je Juran.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater