ZAGREB

Koncert Indexi i prijatelji u Lisinskom 24. listopada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Koncertni spektakl Indexi i prijatelji, kao hommage kultnom sarajevskom bendu Indexi u povodu 60. godišnjice njihova osivanja, održat će se u Lisinskom 24. listopada, najavila je tvrtka Music Time.

U tom emotivnom projektu, gdje će se pjevati bezvremenski hitovi kao što su "Bacila je sve niz rijeku", "Sanjam", "Balada", "Da sam ja netko", "Sve ove godine", "Plima", "Jutro će promijeniti sve" i dr, s raznih strana svijeta okupit će se živući članovi benda Fadil Redžić, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Peco Petej, Vlado Pravdić, legendarni klavijaturist Bijelog dugmeta koji je muzičku karijeru počeo u Indexima, te gitaristi Muris Varajić i Ivan Kukić.

Uz njih na binu će stati kombinacija starijih i iskusnijih, te mladih pjevača. Pjevat će Dado Topić, Hari Mata Hari, Zoran Predin, Neno Belan, Branko Đurić-Đuro, Dino Jelusić, Nermin Puškar, Bojana Stamenova, Amel Čurić, Tamara Todevska i Dejan Cukić.

Projekt je počeo s realizacijom prije 15 godina i do sada je održan 25 puta na prostorima bivše Jugoslavije. Ove godine za 60-tu obljetnicu koncert će se održati u pet gradova Sarajevu, Zagrebu, Skoplju, Ljubljani i Beogradu. 

“Svi su koncerti dosad bili rasprodani, sve dvorane do posljednjeg mjesta popunjene“, rekao je producent i idejni tvorac projekta Tomislav Kašljević te se prisjetio početaka.

“Sve je počelo prvenstveno iz moje ljubavi prema grupi Indeksi i njihovoj glazbi. Tek sam se počeo baviti producentskim poslom, kada smo se moj prijatelj Tarik Filipović i ja, jednu večer družili i uz par čaša vina došli zajedno do ideje da napravimo hommage Indeksima. Nazvao sam Fadila Redžića u Ameriku i odmah je pristao. Obratio sam se i Zrinku Tutiću i Nikši Bratošu, koji su me podržali i uključili se u projekt“ rekao je Kašeljvić.
 
“Prvi koncert održan u Lisinskom bio je sjajan i toliko je emotivno odjeknuo da su nas počeli zvati iz svih gradova bivše Jugoslavije“ prisjeća se Kašljević te ističe kako mu je to jedan od najdražih projekata u životu, iako je to "težak i mazohistički posao jer se skupljaju glazbenici iz čitavog svijeta".

Uvijek sam se vodio riječima pokojnog Kornelija Kovača, koji je bio član Indexa, kada mi je rekao da je ovo sjajan koncert ali da uvijek pazim na nivo na kvalitetu. I uvijek sam se trudio da tako i bude, kaže Kašljević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum