ZAGREB

"Green River Fest" u Zagrebu od 6. srpnja do 2. listopada kod Hendrixovog mosta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


"Green River Fest" održat će se od 6. srpnja do 2. listopada u Zagrebu, na livadi uz rijeku Savu, kod Hendrixovog mosta, a donosi koncerte, radionice, izložbe, predavanja, gastro priče i sportske aktivnosti. 

Organizator, udruga Priroda za sve, kaže kako im je želja vratiti život na rijeku, a kao inspiracija poslužila im je nekadašnja špica zagrebačkog ljeta - savsko kupalište i sunčalište. Posjetitelje očekuje solarna plaža sa solarnim tuševima i ležaljkama, kao i mnoštvo glazbenih događanja.

Već prvog dana navečer održat će se koncert grupe Stampedo, a 9. srpnja u 21,21 sat zeleni plesni podij preuzet će DJ Fuki iz nekadašnjeg kluba Jabuka. 

Kultno i nekad vrlo popularno žensko savsko sunčalište - Babinjak 21. stoljeća - zamišljen je srijedom kao ženski kružok, koji će ugostiti mnoge, kako najavljuje organizator, "inspirativne, popularne i snažne žene", kao što su Kornelija Benyovsky Šoštarić, popularna “vrtlarica”, Mirela Holy, bivša ministrica zaštite okoliša te Danka Derifaj, nagrađivana novinarka.

Ljubitelji kvizova moći će već 10. srpnja oko 20 sati doći na prvi od niza glazbenih i filmskih kvizova “Sluha i igara”, by Marina Orsag&Sanja Pandurić.

Za najmlađe bit će organiziran poseban program, radionice i predstave. Moći će se provjeriti i vještine u badmintonu, odbojci, ragbiju na travi, stolnom tenisu i speedmintonu... 

Lebdeću tematsku izložbu “Život na rijeci”, priprema desetak street art umjetnica. Oslikat će platna, koje je izradila udruga Humana Nova od komada starog tekstila.

Na Green River stiže u obliku instalacije duge osam metara i solarni slamnati som Jura. Izrađivat će ga 12., 13. i 14. srpnja udruga Slama Art sa umjetnikom Nikolom Fallerom, a na repu soma bit će solarni paneli pa će, zahvaljujući sunčevoj energiji, svijetliti u mraku.

Posjetitelji će moći gledati i filmove pod zvijezdama, a u suradnji s Muzejom grada Zagreba u pripremi je i izložba "Zagreb u razglednici" s mnoštvom motiva s nekadašnjeg kupališta.

Art Bazar naziv je kutka namijenjenoga mladim umjetnicima, gdje će svakoga petka i tijekom vikenda izlagati i prodavati svoje radove.

Silent party Before Sunrise novi je program festivala, koji će se održavati jednom mjesečno od 4 do 9 sati ujutro. Posjetitelji će moći dočekati sunce uz Savu, a moraju ponijeti vlastite slušalice, odabrati jednog od 3 DJ’a (elektronska, klasična i disco glazba) i pozdraviti prve sunčeve zrake u tišini.

Ulaz na Green River je besplatan.   

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater