NAJNOVIJEA STALNO NEGDJE IDE

Globtroter Papa zapravo ne voli putovati

| Autor: Hina
EPA

Papa Franjo kaže da ne voli putovati, premda od početka pontifikata svijetom putuje češće od bilo kojega svojeg prethodnika. 

 

"Pa otkrit ću vam tajnu: ne volim putovati. Istina je, istina", priznao je Sveti Otac pred okupljenima na audijenciji u Vatikanu na kojoj je bilo i oko 400 talijanske djece.

U šali je kazao da je njegova rutina svjetskog putnika zapravo nešto poput kazne. Kao usporedbu naveo je primjer razmaženog djeteta koje odbija hranu, a moglo bi biti prisiljeno na konzumiranje dvostruke porcije.

"Istina je da kad putuješ uvijek sretneš neke nove ljude, dobre ljude i da putujući puno naučiš. Ali ja ne volim putovati, to jednostavno nije u mojoj prirodi", rekao je.

Sastanak Pape s malim Talijanima koji su doputovali sa Sardinije i iz Genove, održan je u subotu, no Vatikan je informaciju objavio u nedjelju.

Od početka pontifikata u ožujku 2013. godine, Franjo je bio na 30 putovanja u inozemstvu, što je prosječno oko pet godišnje.

Benedikt XVI. I Ivan Pavao II. prosječno su godišnje u inozemstvo putovali tri, odnosno 3,85 puta. Franjo je nedavno, od 31. svibnja do 2. lipnja posjetio Rumunjsku. Jedna od zemalja koju još nije posjetio je i njegova rodna Argentina.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam