SUDJELOVALO 8 TIMOVA

GLOBAL GAME JAM 2020: "Repairmen" najbolja igra

| Autor: Mladen RADIĆ
Video-igra "Repairmen", autor tim Twostory

Susret proizvođača igara Global Game Jam 2020 održan je u Rijeci i na njemu je ove godine sudjelovalo više 30 natjecatelja iz cijele Hrvatske i nekoliko stranaca. Svih osam timova je uspješno završilo svoje igre na temu popravak.

Više od polovice natjecatelja bilo je iz Primorsko-goranske županije, što govori da interes mladih za ovu kreativnu industriju itekako postoji. Kao što kažu organizatori, kvaliteta igara je dokaz da u Rijeci i regiji postoje kvalitetni i sposobni ljudi kojima samo trebaju uvjeti (računalna oprema, prostor za rad...) da bi mogli osloboditi svoju kreativnost.

Nakon glasanja sudaca prvo mjesto osvojili su Twostory games s igrom "Repairmen". Oni su osvojili i nagradu ostalih timova GameDev's Choice. Prvo mjesto je pobjednicima donijelo najatraktivniju i vrlo vrijednu nagradu - Indie paket za dvoje na Reboot Develop Blue 2020 u Dubrovniku koji uključuje smještaj u hotelu, plaćenu kotizaciju i izlagački prostor gdje će pobjednici moći pokazati koliko su napredovali s igrom "Repairmen" ili će možda iznenaditi s nečim potpuno novim. Sve igre koje su ovdje nastale, može se besplatno preuzeti i isprobati na globalgamejam.org.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum