PARIZ

Francuska vlada morala javno upozoriti da kokain ne liječi koronavirus

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Francuska vlada bila je prisiljena javno opovrgnuti lažne tvrdnje koje su se prošli tjedan proširile društvenim mrežama, a po kojima kokain liječi COVID-19, bolest uzrokovanu koronavirusom, prenosi Business Insider. 

Francusko ministarstvo zdravstva tweetom je opovrglo više tisuća puta podijeljenu informaciju objavljenu prošli tjedan kao prijelomnu vijest.

Informacija je u potpunosti lažna, zbog čega je ministarstvo na svojem Twitter profilu objavilo: "Ne, kokain vas NE ŠTITI od koronavirusa. To je droga koja stvara ovisnost, može imati ozbiljne posljedice i vrlo je štetna za ljudsko zdravlje".

Objava je uslijedila u trenutku kada je u Francuskoj zabilježeno više od tisuću potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom i 19 umrlih.

Ministarstvo je ranije opovrglo i lažne informacije po kojima se koronavirus ne liječi ni raspršivanjem alkohola ili klora po koži.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron u nedjelju je održao hitan sastanak te najavio zabranu okupljanja više od tisuću ljudi na jednome mjestu u nastojanju da se širenje virusa prekine. 

Istodobno je direktor Facebooka Mark Zuckerberg najavio da njegov tim radi na suzbijanju lažnih informacija i teorija zavjere povezanih uz širenje i liječenje koronavirusa. Tvrtka će provjeravati činjenice objavljene na toj mreži i spriječiti ili ograničiti njihovu objavu na Facebooku i na Instagramu. 

 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of