RIM

easyJet razljutio opisom talijanske regije kao doma mafije i potresa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Niskobudžetni avioprijevoznik easyJet suočio se s kritikama u Italiji u utorak nakon što je u online vodiču južna regija Kalabrija opisana uvredljivo kao dom mafije i potresa.

Pisalo je da u Kalabriji nema puno turista "zbog povijesti koja je poznata po mafijaškim aktivnostima i potresima - i nedostatku poznatih gradova poput Rima i Venecije koji privlače Instagram fanove."

Međutim, dodano je da "ako želite okusiti malo dolce vite, bez mnogo turista, onda ste na pravom mjestu."

Kalabrija, koja se nalazi na vrhu talijanske čizme, 'sjedište' je opasne mafije 'Ndrangheta, dok je zadnji jaki potres imala 1998. godine koji je bio magnitude 5.7 stupnjeva.

Međutim, način na koji se easyJet izrazio pokrenuo je ljutite reakcije na društvenim mrežama, a hashtag #easyjet bio je među najkorištenijim na talijanskom Twitter feedu u utorak.

"#easyJet bi se trebao ispričati, Kalabriji i Italiji. Nema se što drugo dodati", rekao je ministar talijanskih južnih regija Peppe Provenzano. 

Opozicijski čelnik Matteo Salvini iz nacionalističke Lige, također je zatražio ispriku, rekavši da je opis easyJeta "nevjerojatan i neprihvatljiv."

easyJet, koji leti u kalabrijski grad Lamezia Terme, nije odmah bio dostupan za komentar, no turistički vodič je u međuvremenu izmijenjen.

Sad u njemu stoji opis: "dok u ovaj obalni raj još nije stigao masovni turizam, Talijani dugo znaju za njegove netaknute čari. Recimo samo da ako tražite Italiju kakva je oduvijek bila, onda ne možete naći bolje mjesto od Kalabrije."

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater