BEOGRAD

Srbija: Vučić zbog povrede ugleda treba platiti odštetu oporbenom čelniku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić morat će platiti oko 1.700 eura odštete zbog povrede ugleda i časti čelniku konzervativnog pokreta Dveri Bošku Obradoviću, kojeg je nazvao "lažovom i fašistom", odlučio je nepravomoćnom presudom Prvi osnovni sud u Beogradu.

Pokret Dveri objavio je preslik presude na svojoj je internetskoj stranici, a predsjednik Dveri Boško Obradović presudu je ocijenio povijesnom.

Obradović je ocijenio da je ovo "veliki i povijesni trenutak" kada je neovisno sudstvo u Srbiji donijelo prvu presudu protiv Aleksandra Vučića, ne samo kao "pojedinca, već i simbola aktualne vlasti", navedeno je u priopćenju Dveri.

Povod za tužbu bila su Vučićeva obraćanja 13. i 16. veljače 2019. godine u kojima je Obradovića nazvao "lopovom" i "fašistom".

U obrazloženju presude, kako je istaknuo pokret Dveri, navodi se kako Sud drži da je, sukladno sadržaju izjava i u kontekstu u kojem su date, tuženi takvim izjavama "doveo do omalovažavanja tužitelja" i povrede njegovog dostojanstva i časti "budući da je tuženi izjave dao u svojstvu predsjednika države i na televizijskom kanalu sa nacionalnom frekvencijom, što je izjavama dalo dodatnu težinu".

"Ovom presudom je obranjena moja čast i ovo je velika satisfakcija za mene osobno, moju obitelj i Srpski pokret Dveri u cijelosti. Niti smo fašisti niti smo lopovi, niti nas predsjednik SNS i Srbije smije tako nazivati u medijima bez ikakvih dokaza", naveo je Obradović.

Dveri su na svojoj internetskoj stranici, uz naslov "Povijesna presuda: Aleksandar Vučić osuđen zbog laži o Bošku Obradoviću", objavile i preslik presude Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater