PROLJETNA RAVNODNEVNICA

Danas stiže proljeće. Evo što možete učiniti za sebe

| Autor: Glas Istre
Snimio Duško Marušić ČIČI

Snimio Duško Marušić ČIČI


Proljetna ravnodnevnica ili proljetni ekvinocij prvi je dan proljeća, danas stiže točno u 16.33 sati. Proljetnu ravnodnevnicu karakterizira jednako trajanje dana i noći.

Za vrijeme proljetne ravnodnevnice smjerovi izlaska i zalaska Sunca su najbliži točnim smjerovima istoka i zapada, a u trenutku proljetne ravnodnevnice Sunčeve zrake obasjavaju Zemljin ekvator pod pravim kutom. Dan i noć u proljetnoj ravnodnevnici traju približno 12 sati.

Naročito u ovom razdoblju javlja se poseban proces pročišćavanja kako fizičkog tako i suptilnog tijela.

Danas Sunce ulazi u prvi znak zodijaka, Ovna. Ovaj događaj označava promjenu godišnjih doba kao i početak astrološke nove godine, piše portal Atma. Za ekvinocij 2022. imamo nula velikih planeta u retrogradnom kretanju pa imamo snažnu energiju koja se kreće naprijed, koja nam daje polet za obavljanje stvari i napredak. Ovo je naša prilika da gledamo naprijed u budućnost i da shvatimo što možemo učiniti s ovim mjestom na kojem se nalazimo danas.

Proljetni ekvinocij je vrijeme ponovnog rađanja za cijeli život na našoj planeti.

To je snažan dan za obnovu, nove početke, svježu energiju i promjenu u našoj perspektivi.

Proljetna ravnodnevnica  pravo je vrijeme da organizirajte svoj život, ostavite loše iza sebe i hrabro zakoračite u budućnost. Razmislite – što ja želim? Što bih volio raditi? Koja je moja životna misija?Kako želim napredovati u bliskoj budućnosti?, piše portal Sensa.

Zapamtite da na dan proljetne ravnodnevnice dobivamo ogromnu količinu energije da ostvarimo svoju namjeru. Zato hrabro poželite i što je najvažnije - napravite korak u željenom pravcu! Sve što ste zamislili može postati stvarnost.

Postoje mnoga vjerovanja vezana uz proljetnu ravnodnevnicu. U starom Rimu, proljetna ravnodnevnica obilježavala je početak nove godine, a stari Kelti su proljetnu ravnodnevnicu slavili kao uskrsnuće Sunca.

Neopagani se još i danas na dan proljetne ravnodnevnice okupljaju u Stonehengeu, koji je konstruiran tako da se u zoru proljetne ravnodnevnice Sunce uzdiže iznad menhira.

Tada tisuće ljudi slavi život i moli drevne druidske molitve.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom