kraljevska posjeta

Privatni dijelovi dvorca Balmorala bit će prvi put otvoreni za posjetitelje

| Autor: Hina
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Posjetitelji će ovoga ljeta prvi put moći vidjeti dijelove dvorca Balmorala u Škotskoj koji koristi britanska kraljevska obitelj. 

Obilasci s vodičem bit će dostupni od 1. srpnja do 4. kolovoza, prije dolaska kralja i kraljice na ljetni odmor, a svaka skupina ograničena je na 10 osoba.

Ulaznice za turistički obilazak dvorca, po cijeni od 100 ili 150 funti s uključenim popodnevnim čajem, ograničene su na 40 po danu i već se brzo prodaju.

Na internetskoj stranici dvorca Balmorala stoji da će to biti prvi obilasci otkako je dvorac dovršen 1855. godine.

Na stranici piše: "Povest će vas na povijesno putovanje kroz nekoliko prekrasnih soba u dvorcu Balmoralu. Naučit ćete o podrijetlu dvorca i kako su ga voljeli naraštaji kraljevske obitelji".

Dodaje se: "Putujte kroz vrijeme od doba kad su Balmoral kupili kraljica Viktorija i princ Albert, do danas, kad možete vidjeti kako prostorije u dvorcu koriste njihova veličanstva kralj i kraljica i drugi članovi kraljevske obitelji".

Obilazak također uključuje pristup plesnoj dvorani s Karlovom zbirkom akvarela koja prikazuje krajolik u Balmoralu, Highgroveu i Sandringhamu, kao i zbirku odjeće koju su nosili Karlo i Camilla, pokojna kraljica i kraljica Elizabeta, kraljica majka.

U prijašnjim obilascima, koji će se također nastaviti, posjetitelji su mogli obići terene i vrtove, a u dvorcu pristup je bio ograničen samo na plesnu dvoranu.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of