BERLIN

CNN-ov Wolf Blitzer prikazao dokumentarni film o Holokaustu u Berlinu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Poznati novinar CNN-a Wolf Blitzer, rođen u Njemačkoj te ujedno i sin preživjelih iz Holokausta, boravi ovih dana u Berlinu, gdje prezentira svoj dokumentarni film o Holokaustu za koji je dobio i medijsku nagradu.    

On se tom prigodom požalio njemačkim novinarima na porast antisemitizma u Sjedinjenim Državama.

To je bila i temeljna motivacija za njegov i CNN-ov novi dokumentarac o Holokaustu, "Nikada više", u kojem se dotiče vlastite obiteljske povijesti, rekao je Blitzer.

Ugledni američki novinar (75), u svijetu poznat po svojim dnevnim vijestima CNN-a "The Situation Room", rođen je u Augsburgu, na jugu Njemačke 1948. Njegovi roditelji, koji su preživjeli holokaust, emigrirali su u SAD s njim i njegovom sestrom.

Njegov otac, koji više nije među živima, nazvao bi prikazivanje dokumentarca o holokaustu u Berlinu "osvetom Hitleru", rekao je Blitzer gostima nakon projekcije filma.

Blitzer je ovaj tjedan bio u Berlinu kako bi preuzeo glavnu medijsku nagradu RIAS za svoj film, koji je emitiran na CNN-u, ali još nije prikazan na njemačkoj televiziji.

Novinar nije otkrio planira li producirati još filmova u budućnosti.

Problem je činjenica da je ostalo samo nekoliko preživjelih iz Holokausta, rekao je uz ostalo Blitzer. Ključno je da mlađe generacije razgovaraju s preživjelima, naglasio je.

Blitzer je rekao da je često otvoreno razgovarao o Holokaustu sa svojim roditeljima.

Upitan o razlozima rastućeg antisemitizma, rekao je da mržnja prema Židovima u SAD-u postoji već dugo i da je bolno kada god ponovno izbije.

Blitzer je rekao da se mnogo puta vraćao u Njemačku otkako je emigrirao, uključujući i Augsburg.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom