ZAGREB

Koncert Foalsa seli se u Tvornicu kulture 23. lipnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Britanski indie rockeri Foals stižu na svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj 23. lipnja u zagrebačku Tvornicu kulture, gdje se seli nastup koji je prvotno najavljen na Šalati, objavio je organizator koncerta Charm Music.

Koncert je dio svjetske turneje "Life Is Yours", na kojoj se u bend vraća originalni basist Walter Gervers. Iako su pjesme za posljednji album “Life is Yours” nastale u lockdownu 2020., u maloj sobici bez prozora u južnom Londonu, album zrači ljetnim žarom, životnim optimizmom i novootkrivenom željom za životom. 

Plesni hitovi kao što su “2 AM”, “Wake Me Up” i “Wild Green” koje bend smatra svojim naj-pop uradcima do sada, reflektiraju se na same početke Foalsa, kada su bili bend za kućne tulume u rodnom Oxfordu. 

Već s prvim albumom “Antidotes” iz 2008. Foals su doživjeli komercijalni uspjeh i postali ljubitelji kritike. Sada, nakon uzastopnih pet albuma na Top 10 ljestvicama, nizom nagrada i nominacija, jedni su od rijetkih britanskih indie rock bandova koji su zadržali kontinuiranu popularnost i uspjeh. 

Njihov ugled i fan baza raste sa svakom novom pločom, a veliko priznanje stiglo je i 2020. kada su proglašeni najboljim britanskim bendom na Brit Awards.

Publiku će zagrijati Svemirko, emo macho pop bend, kako ga opisuju kritičari. Svemirko je “izum” multiinstrumentaliste i producenta Marka Vukovića, koji od 2016. godine u relativno kratkom vremenu postaje jedan od eminentnijih glazbenika na regionalnoj sceni. 

Tri objavljena albuma, retrogradnim redoslijedom “Skalamerija” iz 2020., “Tunguzija” iz 2018. te “Vanilija” iz 2017. godine, čine Svemirkovu trilogiju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter