WASHINGTON

Bivša prva dama SAD-a Rosalynn Carter ima demenciju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Rosalynn Carter, bivša prva dama SAD-a i supruga bivšeg predsjednika Jimmyja Cartera, ima demenciju, objavila je u utorak obitelj Carter.

"Ona nastavlja živjeti sretno kod kuće sa svojim mužem, uživajući u proljeću i posjetima voljenih", navela je obitelj u izjavi koju je objavio Carter Center, što se odnosi na obiteljski dom para u Georgiji.

Rosalynn Carter, 95, provela je desetljeća zagovarajući smanjenje stigme povezane s problemima mentalnog zdravlja, navela je obitelj, dodajući da se članovi obitelji nadaju da će dijeljenje vijesti o njezinoj dijagnozi "povećati važne razgovore za kuhinjskim stolovima i u liječničkim ordinacijama diljem zemlje".

Carterovi su bili u Bijeloj kući tijekom demokratske administracije od 1977. do 1981. U braku su od 1946. i imaju četvero djece.

Jimmy Carter, 98, primao je hospicijsku njegu kod kuće umjesto medicinske intervencije, objavio je Carter Center u veljači. Živio je dulje nakon što je napustio Bijelu kuću nego bilo koji drugi predsjednik u povijesti SAD-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of