LONDON

Na biračka mjesta u Ujedinjenom Kraljevstvu došetali i psi u kostimima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pudlica odjevena kao lik iz Ratova zvijezda i zlatni retriver koji ima osobnu iskaznicu s fotografijom pridružili su se izbornoj tradiciji jer su se i psi okupljali na biračkim mjestima u četvrtak širom Ujedinjenog Kraljevstva. 

Hashtag #dogsatpollingstations postao je vrhunac izbornih dana za mnoge ljubitelje životinja na društvenim mrežama, budući da ljudi dijele svoje fotografije s kućnim ljubimcima dok istodobno ostvaruju demokratska prava.

Ovogodišnji lokalni izbori prvi su veliki izborni test za premijera Rishija Sunaka, ali oni su se poklopili s 4. svibnja, koji je Dan Ratova zvijezda - što je nadahnulo Helen Jakes da tu prigodu obilježi sa svojim psećim društvom u kostimu.

Tridesetjednogodišnjakinja se prerušila u princezu Leiju, a njezina pudlica izgledala je kao ewok iz Ratova zvijezda te su se tako uputile na biračko mjesto u Batleyu u West Yorkshireu.

"Uvijek sam bila velika obožavatelja Ratova zvijezda i generalice Leije, koja bi definitivno iskoristila svoje pravo glasa, tako da su se zvijezde jednostavno poklopile", rekla je Jakes, koja radi u komunikacijama, za novinsku agenciju PA.

Među ostalima koji su dijelili tvitove pod trendovskim hashtagom bili su oni koji podsjećaju birače da ponesu identifikacijske dokumente s fotografijom jer su ovo prvi izbori na kojima je osobna iskaznica obavezna.

Annette Hill iz Weston-super-Marea napravila je za svoju kujicu Ruby osobnu iskaznicu s imenom, fotografijom i "ovlaštenim potpisom" - otiskom šape.

Pedesetosmogodišnjakinja, koja radi u odjelu za učenje i razvoj ljudskih resursa, rekla je da je njezin dvogodišnji zlatni retriver bio prvi put na biračkom mjestu.

"Otkrila sam #dogsatpollingstations prije nekoliko godina i uvijek sam vodila našega starog psa - to je najbolja stvar na Twitteru", rekla je za PA.

"Za nas je postala zabavna tradicija da povedemo svojeg psa i izmamimo osmijeh kad radimo nešto što može biti dosta suhoparno", dodala je.

Paula Langford iz Suffolka objavila je sliku svojeg psa Bessie i iskoristila priliku da podsjeti ljude da ponesu osobne iskaznice.

"Mislila sam da bi dijeljenje fotografije moglo pomoći da podsjetimo ljude da ponesu svoju osobnu iskaznicu s fotografijom kada idu glasati", rekla je 53-godišnja službenica za komunikacije u okružnom vijeću Mid Suffolka.

Zara Farrar, koja je podijelila sliku svojih labradoodlesa Blytona i Brontea u Oxfordshireu, rekla je da je povela svoje pse na glasanje jer "svi vole pse na biračkim mjestima".

Tridesetčetverogodišnja državna službenica također je svoj tvit popratila podsjetnikom: “Blyton i Bronte bi vas željeli podsjetiti da vam sada treba osobna iskaznica s fotografijom za glasanje.

“Naše biračko mjesto je na kraju jedne od naših uobičajenih šetnji, pa bi to bila sjajna prilika da ubijemo dvije muhe jednim udarcem, prošetamo pse i iskoristimo svoja demokratska prava”, poručila je.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of