CRIKVENICA

Crikvenička Adventska vinska škola postaje tradicija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Proizvodnja i kušanje domaćih, autohtonih vina, povratak korijenima uz autohtone gastrodelicije posljednjih godina zaživjeli su i u Crikvenici i Crikveničko-vinodolskoj rivijeri, a Adventska vinska škola postaje tradicija.

U božićnom ozračju u sklopu crikveničkoga Adventa, posjetitelji će moći uživati i u Adventskoj vinskoj školi, spoju hrane i degustacije vina.

Vinska škola s božićnim potpisom starta 29. studenoga, a rezultat je suradnje Grada Crikvenice, Udruženja Kvarner Wines i četiriju restorana.

Ponuda Adventa obogaćena je tako vinskim večerama u vrhunskim crikveničkim restoranima u kojima će se predstaviti vinari iz različitih hrvatskih regija. Program radionica održavat će se utorkom u Memorijalnom ateljeu Zvonka Cara u Crikvenici.

Ovogodišnja Adventska vinska škola bit će posvećena vinima hrvatskih vinskih regija - Slavonije i hrvatskog Podunavlja, Istre i Kvarnera, Dalmacije i središnje Hrvatske.

Novi Vinodolski, kao sastavni dio Crikveničko-vinodolske rivijere, postao je proteklih desetljeća središte revitalizacije vinogradarstva i vinarstva. Naime, 90-tih godina na području Vinodola, na ukupno 40 hektara obnovljeni su do tada zapušteni vinogradi. Obnovili su ih prognani Vukovarci koji su 90-tih početkom Domovinskog rata morali napustiti svoj zavičaj zbog srpske agresije na njihov grad, a tamo su se bavili vinogradarstvom i vinarstvom.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater