SYDNEY

Australski Qantas za 150 putnika organizirao živopisan let bez cilja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Vodeća australska zrakoplovna tvrtka Qantas u subotu je organizirala sedmosatni kružni let po kontinentu za putnike kojima nedostaje doživljaj letenja.    

U Australiji je zbog pandemije koronavirusa zračni promet gotovo obustavljen. Subotnji let bio je posebno živopisan put bez cilja.

U zrakoplovu Boeing 787-9 Dreamliner koji je poletio iz sidnejske zračne luke Kingsford Smith u subotu bilo je samo 150 putnika.

Qantas je ležerno putovanje nazvao "jedinstvenim letom zračnog turizma nad nekim od najpoznatijih australskih  odredišta". 

Cjelodnevni izlet - u širokotrupnom zrakoplovu koji je obično namijenjen međunarodnim letovima na velike daljine - sastoji se od više letova na maloj visini nad ključnim mjestima duž obala Novog Južnog Walesa i Queenslanda, kao i Uluru na sjevernom teritoriju.

Put leta zrakoplovna posada dizajnirala je "kako bi prikazala jedinstveni australski krajolik iz drugačije perspektive i bez potrebe da se brine o kontinuiranom zatvaranju granica", navodi Qantas.

Kapetan Alex Passerini rekao je da letačke posade često prelaze ove znamenitosti kao dio uobičajenog leta na visini od 35.000 stopa (10,7 kilometara), a sada se tijekom živopisnog leta zrakoplov spušta na 4000 stopa (1219 metara).   

„Usmjerit ćemo zrakoplov tako da putnici s obje strane imaju sjajan pogled, posebno na Uluru nakon što smo dobili posebno odobrenje za prelet. Bit će to zaista poseban dan i uzbuđeni smo što smo se ponovno vratili u zrak ", rekao je.

 "Great Southern Land" također će letjeti pored Velikog koraljnog grebena i luke Sydney prije nego što završi let ondje gdje ga je i počeo.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of