PORAST DOLAZAKA I NOĆENJA

SVE SE VIŠE PROFILIRA KAO POŽELJNA TURISTIČKA DESTINACIJA: Odlična turistička posezona u Vižinadi

U usporedbi s rezultatima ostvarenim u istom razdoblju prethodne godine, ostvareno je 30 posto više dolazaka i 28 posto više noćenja. Ako rezultate uspoređujemo s rekordnom 2019. godinom, tada je u tekućoj godini ostvareno 3 posto manje dolazaka i 1 posto više noćenja

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Vižinada (Snimio Dejan Štifanić)

Vižinada (Snimio Dejan Štifanić)


Iz godine u godinu Vižinada bilježi porast dolazaka i noćenja turista, no i sve veći broj objekata i smještajnih jedinica što potvrđuje činjenicu da se Vižinada sve više turistički razvija te se sve više profilira kao poželjna turistička destinacija, a podaci sa sustava eVisitor to i potvrđuju.

Tijekom studenog na području Turističke zajednice općine Vižinade ostvareno je 58 dolazaka i 538 noćenja, što je u odnosu na studeni prethodne godine 164 posto više dolazaka i 159 posto više noćenja, a u odnosu na studeni rekordne 2019. godine 3 posto manje dolazaka i 42 posto više noćenja. Ovakvi rezultati u studenom ukazuju na odličnu posezonu i opravdanu činjenicu kako bi ove godine mogli premašiti rezultate ostvarene tijekom rekordne 2019. godine.

Gledajući promet u razdoblju od 1. siječnja do 30. studenog na području Turističke zajednice općine Vižinada ostvareno je ukupno 6.027 dolazaka koji su ostvarili ukupno 50.349 noćenja, od čega strani gosti čine udio od 94 posto u ukupnim noćenjima, a domaći gosti 6 posto. U usporedbi s rezultatima ostvarenim u istom razdoblju prethodne godine, ostvareno je 30 posto više dolazaka i 28 posto više noćenja. Ako rezultate uspoređujemo s rekordnom 2019. godinom, tada je u tekućoj godini ostvareno 3 posto manje dolazaka i 1 posto više noćenja.

Promatrajući rezultate po emitivnim tržištima najveći udio noćenja na području Vižinade u razdoblju od 1. siječnja do 30. studenog ostvarili su gosti iz: Njemačke (učešće 62 posto), Austrije (učešće 8 posto), Hrvatske (učešće 6 posto), Nizozemske (učešće 4 posto) i Belgije (učešće 3 posto). Na dan 30. studenog Turistička zajednica Općine Vižinada raspolaže s ukupno 182 objekta, odnosno 205 smještajnih jedinica s ukupno 1.032 kreveta i 25 pomoćna kreveta, što je u odnosu na stanje prethodne godine povećanje od 6 posto u ukupnim smještajnim kapacitetima.

- Ostvareni rezultati su više nego zadovoljavajući, te zahvaljujemo i čestitamo svim dionicima u turizmu na uloženom trudu i radu, poručuju iz TZ Vižinada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater