TURISTIČKI IZVJEŠTAJ

PA OVO SU SJAJNE BROJKE: Od 26. do 28. lipnja u Istri samo 6 posto turista manje nego na iste dane prošle godine

| Autor: Duška PALIBRK

Prošle godine je u periodu 26., 27. i 28. lipnja u Istri realizirano 54.000 dolazaka te 522.000 noćenja, dok je ove godine realizirano dolazaka 51.000  (index 94) te 300.000 noćenja (index 57). To znači da je u ova tri dana to samo 6 posto manje turista, a noćenja dosežu 57 posto, što je mnogo više od očekivanja koja su se kretala na nekih maksimalno 40 posto.

Iako je ove godine to bio vikend, a lani od srijede do petka - brojke svejedno ohrabruju.

Kad se gleda cijeli lipanj, brojke su ipak poražavajuće. Lani je taj mjesec bio rekordan s indexom 116 u odnosu na lipanj 2018., a ove godine lipanj je na razini svega 29 posto u odnosu na lanjski.

Lani je raspored prema smještajnim jedinicama bio jednakomjerno raspoređen; trećina u hotelima, trećina u kampovima i trećina u privatnom smjestaju. Ove godine je 41 posto kampovi, 41 posto privatni smještaj te 11 posto hoteli.

Lani je raspored prema nacionalnostima bio Njemačka, Austrija, Slovenija, Italija, a ove godine je to Njemačka, Slovenija, Austrija pa Hrvatska.

"Sveukupno gledajući, lipanj će završiti na 30 posto realizacije u odnosu na lani, no trend koji se iz tjedna u tjedan podiže te najavljene rezervacije koje pristižu nam daju za pravo da bi srpanj i kolovoz mogli biti dobri. Jasno, s naznakom da se situacija može izuzetno brzo izmijeniti, kako u pozitivnom tako i negativnom smislu", rekao je sirektor TZ-a Istre Denis Ivošević. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum