SAZNAJEMO

Novo ime na čelu nadzornog odbora istarske tvrtke koju su u 17 godina nadzirali i vodili JAKOVČIĆ, FLEGO, DRANDIĆ, MILETIĆ, LORENCIN, KLIMAN, KALMETA, BAJS, POLANČEC, BAČIĆ…

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ

Zlonamjeran netko mogao bi pomisliti da se tvrtka Brijuni rivijera primarno ne bavi onime zbog čega je osnovana prije sad već davnih 17 godina. To je prije svega pretvaranje Istre u pravi mali turistički raj kroz nekoliko ključnih lokacija na kojima je trebao zaživjeti elitni turizam. Ne zaboravimo i na tisuće novih radnih mjesta kao benefit istoimenog projekta Brijuni rivijera. No, ako već nema toga, ima kadroviranja.

Iako još ne želi potvrditi, izvjesno je da će kormilo Nadzornog odbora te tvrtke nakon ostavke HNS-ovca Envera Kase preuzeti još jedan HNS-ovac. Riječ je o Slavku Fornažaru, porečkom gradskom vijećniku, tajniku HNS-a Istre i članu Središnjeg odbora stranke. On nam je potvrdio da će prihvatiti kandidaturu.

- Ima tu još nekih imena o kojima se priča, ali ne želim o tome spekulirati. Vidjet ćemo kome će Županija dati povjerenje da uđe u Nadzorni odbor, kazao je Fornažar, dodajući da je imenovanje predsjednika više stvar dogovora ljudi koji sjede u Nadzornom odboru.

Postane li predsjednik NO Brijuni rivijere, Fornažar će imati naknadu od 1.000 kuna mjesečno. Trenutno je i član Nadzornog odbora Plinare Pula gdje mjesečno prima 700 kuna, a istu naknadu po sjednici dobiva i kao član Upravnog vijeća županijskog Zavoda za prostorno planiranje.

Zasad se HNS-ovci u Brijuni rivijeri nisu proslavili. Među posljednjima je ostavku na članstvo u Nadzornom odboru dao Vlatko Mrvoš koji je odstupio sa svih stranačkih funkcija nakon što je HNS ušao pod skute HDZ-a. Na njegovo je mjesto brzo imenovan potpredsjednik županijskog HNS-a i glasnogovornik te stranke u Istri Enver Kasa. Niti dva mjeseca od ulaska u Nadzorni odbor Brijuni rivijere, Kasa se zaposlio u državnoj službi. Tako je rješenjem ministra branitelja Tome Medveda imenovan višim stručnim savjetnikom u "Sektoru za savjetodavnu i psihosocijalnu pomoć u Upravi za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć Ministarstva hrvatskih branitelja" u Puli. U kratkom vremenu, Enver Kasa je postao i predsjednik Nadzornog odbora Brijuni rivijere gdje je zamijenio tadašnjeg pulskog pročelnika za prostorno planiranje Giordana Škuflića.

No, krajem travnja ove godine nenadano daje ostavku zbog osobnih razloga, ne želeći ni na odlasku komentirati rad tvrtke koju je nadzirao. Iako je otišao, na službenim stranicama Brijuni rivijere Enver Kasa je i dalje je naveden kao predsjednik Nadzornog odbora. Zamjenik predsjednika NO-a je Ivo Bašić, a ostali članovi su Branimir Fleković, Marcel Medak i Duško Kišberi.

U međuvremenu, Brijuni rivijera se i dalje reklamira kao vodeće trgovačko društvo koje pokreće razvojne procese, koristi potencijale domicilnog stanovništva i prostora za razvoj novih djelatnosti, otvara nova radna mjesta, sve putem modela prava građenja bez prodaje zemljišta. Jedna od misija im je biti nositelj gospodarskog razvoja Istre i Republike Hrvatske, no do danas niti jedna lokacija u sklopu projekta Brijuni rivijera nije realizirana. Upravu i dalje čini Sanja Bežan, koja je ujedno i direktorica Društva.

U Nadzornom odboru ili Skupštini Brijuni Rivijere kroz godine se izmijenio sam politički vrh kako s lokalne, tako i s nacionalne razine. Osim bivših istarskih župana Ivana Jakovčića i Valtera Flege, bili su tu i Valter Drandić, Boris Miletić, Alen Damijanić, Ivan Glušac, Darko Lorencin, Anton Kliman, Bernard Zenzerović, Grgo Ivezić, Božo Biškupić, Božidar Kalmeta, Damir Bajs, Marina Matulović-Dropulić, Damir Polančec, Branko Bačić, Jerko Rošin…


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum