NAJNOVIJEWEEKEND MEDIA FESTIVAL

Ove godine pod sloganom "Mir, ljubav i komunikacija": WEEKEND U DUHU LEGENDARNOG WOODSTOCKA

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Pod sloganom "Mir, ljubav i komunikacija" od 19. do 22. rujna održat će se 12.Weekend Media Festival koji će u Rovinj donijeti duh legendarnog Woodstocka. Najveći regionalni medijski festival ove će godine prirediti hommage nezaboravnom američkom glazbenom festivalu kroz rasprave o nikad zanimljivijoj i bržoj transformaciji medijske industrije i zalaganjem za slobodu odlučivanja.

- Kako se društvo mijenjalo tih turbulentnih '60-ih godina prošlog stoljeća kada je Woodstock održan, tako se danas rapidno mijenja svijet medija i marketinga. Promjene su uzbudljivije nego ikada, pa upravo promatramo iznimno živu transformaciju medija. Konkretno, Netflix je potaknuo cijeli niz novih streaming servisa, proizvodnja kvalitetnog sadržaja je življa no ikad, a sport postaje gotovo jedini sadržaj koji zahtijeva live broadcast i time mu nevjerojatno raste cijena. Iako i dalje nezaustavljivo rastu, Facebook i Google su u defenzivi pred techclashom, Apple se uključuje u medijski svijet, agencije se ubrzano transformiraju, ali još nije sasvim jasno u što. Vezano za sve to, kroz ovaj Weekend nastavit ćemo detaljno raspravljati o jednoj od najzanimljivijih transformacija jedne industrije u povijesti. Materijala za to imamo jako puno, poručio je na pressici direktor programa festivala Nikola Vrdoljak.

Direktor festivala Tomo Ricov osvrnuo se na razloge unošenja Woodstock atmosfere u festival, poručujući da je danas u svijetu kojem živimo potrebna ljubav i mir.

- S obzirom na aktualne društvene teme u Hrvatskoj, na 50. godišnjicu Woodstocka više nego ikad nam treba osnovna poruka festivala, a ona je "Peace & Love". Zato Weekend Media Festival u svom 12. izdanju duh Woodstocka prenosi u novi milenij te Weekend postaje festival mira, ljubavi i komunikacija, objasnio je Ricov.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam