NAJNOVIJEVOKALNI AI

Infobip domaćin Music Tech Festa u Hrvatskoj: U Vodnjan stižu stručnjaci iz NASA-e, SLUŠAT ĆE SE I ODBIJANJE ZVUKA S MJESECA

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ
Infobip (D. ŠTIFANIĆ)

Tvrtka Infobip ugostiti će na kampusu Pangea u Vodnjanu Music Tech Fest, globalnu zajednicu inovatora i stručnjaka, u sklopu događanja krovnog naziva #MTFPula. Od 15. do 18. svibnja, MTF-ovi stručnjaci će s Infobipovim inženjerima istraživati mogućnosti vokalne umjetne inteligencije, nadograđujući ideje nastale na prethodnim #MTF događanjima u Stockholmu i Frankfurtu.

Dio festivala #MTFLabs namijenjen je Infobipovim zaposlenicima kako bi sa svjetski priznatim znanstvenicima i inovatorima istraživali i radili na inovacijama. Organizirani su i dodatni sadržaji na kojima će sudionici primjerice moći uživo čuti odbijanje zvuka, vlastitih glasova, s površine mjeseca, pod vodstvom njemačke umjetnice Martine-Nicole Rojina. Mordechai Braunstein iz Izraela, a u suradnji sa Synergy Moonom, za djecu oštećena sluha, organizirat će radionicu na kojoj će slušati glazbu kroz vibracije. Britanska inovatorica Li Rich, ujedno voditeljica BBC-jeve emisije o tehnologiji Click, izvest će performans u kojem koristi sinesteziju - kušajući hranu ona čuje melodije koje zatim izvodi uživo.

"Inovacije su od samih početaka dio našeg DNA i činilo nam se prirodnim da pokrenemo suradnju s Music Tech Festom. U svemu što radimo bitno nam je uključiti lokalnu zajednicu, zato smo kao goste pozvali prijatelje Infobipa iz cijele Hrvatske koji se bave novim tehnologijama te članove lokalne akademske zajednice. Drago nam je što se u program uključilo i Sveučilište u Puli", kaže Silvio Kutić, CEO Infobipa.

MTF stručnjaci koji će posjetiti Infobip i Istru su znanstvenici iz NASA-e, inženjeri zvuka i slike, IoT i AI stručnjaci, inovatori i humanitarci iz cijeloga svijeta.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam