OD 7 DO 19 GODINA

CODING GIANTS HRVATSKA: Programiranje kroz igru

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Coding Giants Hrvatska

Coding Giants Hrvatska


Besplatna radionica programiranja škole Coding Giants Hrvatska održat će se online ovog vikenda, 11. i 12. rujna, a namijenjena je djeci od 7 do 19 godina iz cijele Hrvatske. Jedini je uvjet za najmlađe polaznike da znaju čitati, pisati i brojati do 20.

Radionice su prilagođene različitim dobnim skupinama, a polaznici će se, pod vodstvom iskusnih programera, s programiranjem upoznati kroz igru. Na rujanskim radionicama djeca od 7 do 12 godina vidjet će kako funkcionira programsko okruženje Scratch, dok će tinejdžeri od 13 do 19 godina steći uvid u osnove programskog jezika C#.

Profesionalni programeri ove škole razvili su tečajeve i vode ih u stvarnom vremenu, a predavanja su prilagođena dobi, znanju, vještinama i potrebama djeteta. Svi tečajevi slijede unaprijed utvrđen program, a predavanja u zabavnom i motivirajućem okruženju vode kvalificirani nastavnici. Besplatne radionice ove škole dosad je prošlo 1.600 polaznika.

Glavni cilj radionica je približiti djeci svijet programiranja na njima razumljiv, zanimljiv i zabavan način. Radionice su izvrsna prilika da djeca vide sviđa li im se učenje programiranja, nakon čega mogu upisati i semestralnu školu koja počinje zadnjeg tjedna rujna, navode iz Coding Giants Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum