Pionir video streaminga

Velika promjena dolazi na Netflix, evo o čemu se radi

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Netflix je započeo s uvođenjem prve velike izmjene svoje televizijske aplikacije u desetljeću, testirajući promjene osmišljene kako bi gledateljima pomogle odlučiti što gledati.

Pionir video streaminga želi povećati vrijeme koje gledatelji provode u aplikaciji kako bi zadržao klijente i privukao nove pretplatnike, prenosi N1.

Kako je komentirao jedan od direktora u Netflixu Pat Flemming, njihovo interno istraživanje pokazalo da su korisnici na Netflixovoj aplikaciji na televizorima često koristili, kako je to nazvao – očnu gimnastiku. Njihov je pogled konstantno kružio po različitim dijelovima ekrana pokušavajući pronaći sadržaj koji bi im mogao biti zanimljiv, prenosi Reuters.

"Htjeli smo sve to pojednostaviti, napraviti intuitivnijim i jednostavnijim za snalaženje", objasnio je Flemming, pa bi tako u budućnosti pretplatnicima Netflixa, kojih je oko 270 milijuna, posao pronalaženja atraktivnog sadržaja trebao biti puno brži i lakši.

Kompanija je početkom lipnja započela s testiranjem novog sučelja među dijelom korisnika, a s vremenom bi ono trebalo postati dostupno većem broju ljudi. Također, pratit će se i reakcije, odnosno kritike i pohvale novog dizajna tako da su moguće i naknadne promjene oko izgleda ove aplikacije na televizorima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter