tužna vijest

UMRO JE LARRY KING

| Autor: Glas Istre
Larry King

Larry King


Legendarni američki televizijski voditelj Larry King preminuo je u 88. godini, prenosi Index.hr

Vijest o smrti na Twitteru je objavio njegov produkcijski studio Ora Media. 

"U dubokoj tuzi Ora Media objavljuje da je preminuo naš suosnivač, voditelj i prijatelj Larry King. Preminuo je jutros u 88. godini u bolnici Cedars-Sinai u Los Angelesu", stoji u izjavi. 

"Tijekom 63 godine rada na različitim platformama poput radija, televizije i digitalnih medija Larry je napravio tisuće intervjua, dobio brojne nagrade i svjetska priznanja, koji svjedoče o njegovom jedinstvenom i trajnom talentu", navodi se u priopćenju.

U objavi Ora Medije ne navodi se uzrok smrti legendarnog voditelja, ali CNN je 3. siječnja objavio da je King bio hospitaliziran zbog zaraze koronavirusom.

BBC podsjeća da je King proteklih godina imao niz zdravstvenih problema, uključujući i srčani udar. 

Informacije o pokopu i komemoraciji objavit će se naknadno.

Njegova je obitelj zamolila za privatnost.

King je bio veteran američke televizije i radija, najpoznatiji po svojim intervjuima sa slavnim osobama iz svih sfera života. Tijekom karijere objavio je nevjerojatnih 60 tisuća intervjua. Karijera mu je trajala dulje od 60 godina.

Larry King rođen je 1933. godine u New Yorku. Bio je jedno od najprepoznatljivijih TV lica u Americi, poznat po svojim visoko dignutim rukavima košulje, velikim naočalama, šarenim kravatama i tregerima.

Malo je poznatih osoba koje nije intervjuirao u svojoj dugogodišnjoj karijeri - među njima su bili svi američki predsjednici od 1974. godine, svjetski lideri poput Vladimira Putina i Jasera Arafata, ali i zvijezde poput Franka Sinatre, Marlona Branda i Barbre Streisand. 

Prvotnu slavu stekao je u radijskom emisijom The Larry King Show 1970-ih godina. 

Na CNN-u je punih 25 godina vodio emisiju Larry King Live, a umirovio se 2010. godine. 

No ni nakon umirovljenja nije prestao s intervjuima. Nastavio ih je objavljivati na svojoj web stranici, a 2012. godine počeo je voditi emisiju Larry King Now na Ora TV-u, digitalnoj mreži čiji je bio suosnivač.

Uz intervjue po kojima je bio najpoznatiji, King je dulje od 20 godina pisao i kolumnu za USA Today.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini