Servis za streaming

Rast broja pretplatnika na Netflixu slabiji je od očekivanog. ZNAJU DA S PRIJATELJIMA DIJELITE LOZINKE I PLANIRAJU TO DODATNO NAPLATITI

| Autor: Glas Istre
Logo Netflix

Logo Netflix


"Tijekom prošle godine Netflix je razvijao načine kojima bi omogućio korisnicima koji dijele svoju lozinku ljudima izvan svog kućanstva da to čine jednostavno i sigurno, ali uz plaćanje malo veće naknade", objavljeno je jučer na Netflixovom blogu, prenosi Index.hr.

Kako javlja CNN, u sljedeća dva tjedna Netflix će izbaciti dvije testne opcije u Čileu, Kostarici i Peruu pod nazivom "Dodatni član" i "Prijenos profila".

Uz opciju "Dodatni član" pretplatnici na Netflixove standardne i premium ponude mogu platiti dodavanje računa za najviše dvije osobe s kojima ne žive. Ti dodatni članovi imat će pristup kao i svi drugi Netflixovi korisnici, uključujući vlastiti profil i prijavu, ali po sniženoj cijeni. Netflix pak neće uračunavati te korisnike u ukupan broj pretplatnika, tvrdi glasnogovornik tvrtke.

Opcija "Prijenos profila" omogućuje pretplatnicima bilo koje ponude da prenesu svoje podatke o profilu - odnosno svoju povijest gledanja - na novi račun koji bi platili.

Netflix je objavio da su značajke poput zasebnih profila i višestrukih streamova za njihove standardne i premium ponude bile namijenjene ljudima koji žive zajedno, no "stvorila se zbrka oko toga kada i kako se Netflix može dijeliti. Kao rezultat računi se dijele između kućanstava, što utječe na našu mogućnost da investiramo u odličan novi TV i filmski sadržaj za naše gledatelje".

Za sada je testiranje novih opcija ograničeno, no iz Netflixa poručuju da će na temelju tri tržišta moći razumjeti koliko dobro funkcioniraju prije nego što ih predstave ostatku svijeta.

Netflix je većinu svoje povijesti žmirio na jedno oko kad je riječ o dijeljenju lozinki. S obzirom na to da sad imaju gotovo 222 milijuna korisnika i rastuću konkurenciju, jasno je zašto razmišljaju o novim načinima ostvarivanja prihoda, dovođenju novih korisnika, zadržavanju starih korisnika zadovoljnima i natjecanju s konkurencijom kao što je Disney+. Njegovi ulagači pak zabrinuti su zbog usporenog rasta. Netflixove dionice ove su godine pale za 41 posto, a rast broja pretplatnika je slabiji od očekivanog.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini