LONDON

Princ Charles je u dobrom stanju, nije više u izolaciji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Britanski prijestolonasljednik, sedamdesetjednogodišnji princ Charles koji je bio pozitivan na koronavirus, u dobrom je stanju te više nije u samoizolaciji, rekao je njegov glasnogovornik u ponedjeljak. 

"Clarence House (Charlesova rezidencija) je potvrdio, nakon konzultacija s njegovim liječnikom, da Princ od Walesa sada nije u samoizolaciji", rekao je glasnogovornik. 

Prošli tjedan Clarence House je objavio da je Charles testiran nakon što je pokazivao blage simptome infekcije virusom, i da je u samoizolaciji u Škotskoj gdje nastavlja raditi.

S njim se na kraljevskom imanju u Škotskoj nalazi i njegova supruga Camilla koja međutim ostaje u samoizolaciji do kraja tjedna.

Kraljica Elizabeta (93) trenutno boravi u dvorcu Windsor na zapadu Londona sa svojim suprugom, 98-godišnjim princom Filipom i nekoliko članova osoblja i nema zdravstvenih poteškoća.

Tjedne konzultacije s premijerom Borisom Johnsonom obavlja telefonski.

Johnson je u petak objavio da ima koronavirus, kao i ministar zdravstva Matt Hancock, dok je u ponedjeljak objavljeno da je i Johnsonov viši savjetnik Dominic Cummings, jedna od najutjecajnijih osoba u vladi, razvio simptome preko vikenda i nalazi se u samoizolaciji. 

Simptome koronavirusa ima i glavni zdravstveni savjetnik britanske vlade Chris Whitty koji je u samoizolaciji.

Johnsonov glasnogovornik rekao je u ponedjeljak da je premijer sposoban činiti sve što je potrebno kako bi se koordinirao vladin odgovor na koronavirus.

"On može raditi sve što treba raditi kako bi vodio vladin odgovor na krizu s koronavirusom", istaknuo je glasnogovornik.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater